Inget sex innan äktenskap

Sex är bra och heligt. Precis som exempelvis mat. Men precis som med mat så är hur du konsumerar avgörande för ditt själsliga välbefinnande. Att laga en kärleksfull måltid med familjen är heligt och kommer ta dig till en bättre plats. Att impulsivt hetsäta en påse chips och ett paket glass som flykt från ditt inre är inte heligt och kommer inte att ta dig närmare en verklighet där du vill vara. Genom att rannsaka dig själv kanske du kommer förstå varför äktenskap innan sex är en ganska bra idé (shoutout till Jesus som förstod detta långt innan alla andra).

Det finns två typer av relationer. Den som drivs av spontanitet och själslig attraktion vs. den som drivs av egot. Ord blir en lögn då man vill förklara den första typen eftersom de inte räcker till i att beskriva kraften i en ren spontan attraktion och interaktion. Du har sannolikt haft sådana interaktioner i ditt liv även om de kanske bara varat i några minuter. Det spontana kan ha uppstått i ett möte som du minns med värme, en person du träffat i förbifarten och känt en stark naturlig kemi med, mötet som fick tiden att försvinna och du kan än idag tänka tillbaka till att ”undrar vad som hade hänt om vi bara…”.

Den själsliga relationen är fri från förväntningar, krav och dömande. Den är ren och oskuldsfull. Med det som grund uppstår en plattform för spontanitet där allt kan hända och inget är att synda.

Den andra typen är driven av egot. Denna relation präglas av förväntningar, förhoppningar och bedömande av hur dessa två faller ut i praktiken.  Den är fylld av rusartade känslor kopplade till lust. Känslan av förväntan och förhoppning får dig att känna dig levande och närvarande (eftersom du måste hålla koll på allt för att stämma av förväntan/utfall). Allt bubblar för du vill veta vad som ska hända här näst och det pirrar i magen på ett sätt du tycker om. Du lever i framtiden och bygger visioner om vad som kan komma att hända. Men eftersom relationen baseras just på förväntningar och förhoppningar så finns ingen möjlighet för verkligheten att bli rätt. Även om saker skulle bli exakt som fantasin så har du redan levt det i fantasin och får ej tillfredsställelsen av att genomföra det.  Genom att grundas i förväntningar/ego blir din relation också full av osäkerhet, besvikelse, misstro, avundsjuka. Detta eftersom du aldrig känner in nuet utan lever i din fantasivärld (framtiden är bara fantasi i ditt huvud).

Generellt sett: om du har sex när du är singel är det egot som väljer när, hur och med vem du har sex. Detta sker såklart till stor del undermedvetet, även om vi i dagens  samhälle generellt verkar börja tycka det är helt i sin ordning att idka samlag för att ”hon hade snygga bröst” eller ”han är såå framgångsrik” eller vad det nu är du har för anledning. Folk är så dövade att man intalar sig själv att detta är sexuell frigörelse, när det egentligen bara är ett missbruk, en flykt och ett rop på hjälp. Precis som när en kraftigt överviktig person förklarar att hen äter en chokladkaka för att hen behöver energin. Vi alla har en naturlig dragning till att låta våra försvarsmekanismer skydda oss och bortförklara våra flyktbeteenden, så vi inte behöver se smärtan som ligger bakom. Så resultatet blir samhällets hjärntvätt att det är bra att vara tjock och bra att ligga runt. Med det sagt menar jag inte att man ska fatshama eller slutshama, enbart genom kärlek och förlåtelse finns styrkan till att förbättra sig själv och växa. 

Så egot får agera fritt och säger åt dig vem du ska ha sex med och varför. Generellt sett är män mindre lyhörda för denna dynamik än kvinnor. På ett undermedvetet plan känner i princip alla kvinnor av den destruktiva energin som är egot när den driver mot sex. Detta är grunden till all diskussion om objektifiering och sexualisering. Egots krav på sex ligger bakom mäns agerande. Och följderna är såklart katastrofala. Genom hela sitt liv har varje kvinna i varje interaktion med en man byggt ett trauma kopplat till just männens egodrivna sexenergi. Hennes oskuldsfullhet förklarar för henne att alla som agerar välvilligt faktiskt vill henne väl. För att sedan upptäcka att det fanns ett nattsvart ego på andra sidan som bara ville stoppa kuken i henne. När man ser den demonenergin i vitögat traumatiseras även den starkaste av kvinnor. Därefter upprepas denna cykeln och hon måste konstant vara på sin vakt. I merparten av alla positiva kommentarer, vänliga handlingar från andra män och så vidare finns en dold baktanke och det känner hon. Tänk dig själv att inte kunna ta emot en enda positiv kommentar på ett rent sätt någonsin från en man. Att ständigt vara på din vakt och aldrig slappna av, vilket enormt tillstånd av trauma/PTSD det är.

Såhär har det inte alltid varit dock. Den övergripande kontexten har förändrats från förr i tiden, sannolikt kopplat till att alla idag är notoriska porrmissbrukare – vare sig det är Pornhub eller rumpor på instagram du konsumerar. Förr i tiden fanns en övergripande kontext att du behandlade kvinnor med respekt genom dina handlingar. Att öppna en dörr åt en kvinna var en självklarhet och ett sätt att visa respekt för det heliga feminina. Det drevs inte av en baktanke om sex. Genom aggressiv hjärntvätt att kvinnor är exakt samma som män och man får inte behandla varandra olika är nu den kontexten upplöst och vi har inte längre naturliga förhållningssätt att visa respekt för det feminina. Det finns inget ramverk för hövliga handlingar, det finns bara handlingar. Således kan alla handlingar färgas av egots energi, baktankar och smygande förväntningar om att det ena ska leda till det andra.

Ett av det absolut yttersta exemplen på hur denna mörka energi kommer fram är i Tindervärlden eller bootycallsituationer. Du har redan målat upp sexet i huvudet och det sker med eller utan den andra personens närvaro. Det finns ingen spontanitet, ingen närvaro, ingen äkthet bara ett kompulsivt begär. Du bryr dig inte: du ska knulla. Så du skickar iväg ditt meddelande om att träffas och det är underförstått att ni ska ha sex. Därefter träffas ni och exekverar sexet. Inte helt olikt när du ligger hemma i soffan och blir hungrig, åker till pizzerian, trycker i dig en pizza och sen sitter du där proppmätt och mår dåligt utan att ens minnas att du åt pizzan eller hur den smakade. Det är rätt uppenbart att detta traumatiserar er båda.

Som man känner du också den energin men du är inte lika känslig för det, eftersom traumat är av en annan karaktär. Dels känner du undermedvetet att du saknar självkontroll vilket inte är i linje med din maskulinitet och därför smärtsamt. Den andra delen av varför det är skadligt även för dig som man kan vara svårt att förstå men är viktigt att inse: att traumatisera en kvinna skadar dig lika mycket som det skadar henne. Den som slår känner samma smärta som den som blir slagen, även om man gärna intalar sig att det inte är så.

Vidare. De egodrivna relationerna är standard idag. Egot behöver en anledning för att känna sexuell attraktion. Detta är också förklaringen till varför många slutar ha sex i långa relationer. Då relationen är egobaserad så har man använt upp anledningarna till sex. Visst hon har snygga bröst (skämtsam illustraion du får fylla i med dina egna preferenser) men nu har du använt den anledningen hundra gånger, den är inte intressant längre. Du behöver en ny anledning. Då kanske ni planerar olika spännande ställen att ha sex på. Sen är den anledningen förbrukad. Då kanske ni testar BDSM, tantra eller så blir ni kanske swingers. Sen är de anledningarna slut. Och så vidare. Till sist blir det kanske barn som blir egtos trigger till sex. Sen dör sexlivet ut igen, tills egot uppmuntrar till nästa unge eller permanent.

I en relation som uppstår ur spirituell dragningskraft finns ingen anledning till varför du ska ha sex. Laddningen uppstår ur tomma intet och kanske leder det till sex kanske inte. Kanske leder det till orgasmer, kanske inte. Det spelar ingen roll. Ett slutresultat är inte med i bilden eftersom allt sker i nuet och spontant. För att detta ska kunna uppstå måste du dels vara kapabel att släppa taget om egot och dessutom ha träffat enpartner du känner en sådan dragning till som känner det samma till dig och slutligen så måste den personen vara kapabel att släppa taget om egot.  Då är det inte längre en synd utan en helig practice.

Reagerar du starkt negativt på budskapet att du bör ingå äktenskap innan sex? ”Det är ju helt idiotiskt jag vill inte ens gifta mig!” kanske du tänker. Till dig kan jag meddela: du måste inte gifta dig innan du har sex. Principen att du har en djupare, icke-objektifierande relation som drivs av själslig dragningskraft etablerad innan ni har sex kommer vara ett stort steg framåt för dig själv, sett till den medvetandenivå du bevisligen befinner dig på om tanken på ett åttagande innan sex känns obehaglig och främmande.

Det var det. Guds frid till er alla!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *