Att leva med intention

Allt som sker sker. Om du väljer att bitvis ha eller alltid leva med intention tenderar det som du vill ska ske att ske i större utsträckning.

Att ha intention är att inför sig själv, Gud och universum definiera och veta vad som är viktigt och därmed ett hjälpmedel att välja bort det som inte är viktigt. Det är något som hjälper dig att släppa taget om brus. Det är något som hjälper dig se klart. Intention är ett väldigt starkt och närmast ett nödvändigt hjälpmedel för transcendera platåer, att växa och bli en bättre version av dig själv. 

Hur gör man då? Vad är Intention och hur använder jag det?

Här är några intentioner man kan börja med, om man vill testa utan att riskera att bli troende, instegsintentionter:

Jag vill ha styrkan att släppa taget om mitt ego

Jag vill öppna mig för kärlek

Jag vill förlåta

Jag vill ge min gåva

Du kan testa i mindre skala att ge dig in i en given situation med intention. Det kan vara att du tänker att just denna arbetsdagen ska jag välja att förlåta. Jag ska välja att förlåta min chef för att han inte förstår eller tar sig tiden att försöka (och därigenom öppna en dörr till ett utrymme där ni faktiskt kan mötas då det inte går ur en plats av irritation). Jag ska välja att förlåta mina kunder, som är dumma i huvudet eller respektlösa. Jag ska välja att förlåta min kollega som lämnat disk i köket och möta hen med kärlek, helt enkelt för att alla mår bättre av det och efter du har förlåtit din kollega så har du nått ett tillstånd i dig själv där du, om du känner för det, med kärlek kan kommunicera att kollegan gärna får överväga att stoppa in sin disk i diskmaskinen nästa gång.

Om du är hard core kan du testa att skriva en lapp med din intention och bära den i din ficka eller någon annan stans nära dig. Om du behöver kan du ta upp lappen som en påminnelse. Den blir ditt ankare i det stormiga hav som är livet.

Värt att tänka på när du formulerar din intention är att i själens värld existerar inte ord som ”inte”. Du kan således  formulera den som ”Jag vill ge mer kärlek”, men att skriva ”jag vill inte vara elak” kommer inte ge dig någon effekt. Precis som att du kan skriva ”Jag vill bejaka min hälsa och min kropp”, men att skriva ”jag ska inte äta så mycket mat” är meningslöst.

När du upplevt kraften av att leva med intention i utvalda ögonblick kan du testa att leva med intention ”alltid”. Du kan leva med flera intentioner och låta dem guida dig fram genom livet. Du kan komma att överraskas av kraften i intentioner. När du är redo kan du öppna dig för mer omfattande livsintentioner så som 

Jag vill släppa taget,

Jag lever mitt liv som en bön.

 

Jag vill ge allt till Gud.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *