Frekvenshållare

Frekvenshållare är ett begrepp som förekommer i spirituella sammanhang. Kort sammanfattat är arketypen av en frekvenshållare någon som bibehåller/förankrar en frekvens för att väcka medvetande (kärlek och ro, frihet från ego) i andra. Om du inte förstår vad jag menar så är det okej, förhoppningsvis förstår du när du läser texten.

Samtidigt som begreppet i spirituella läror definieras som en jordare, ett ankare som låter dig automatiskt sugas in i en frid och kärleksfull frekvens så upplever jag att man kan se fenomenet i olika former hos alla människor. Med risk för att smutsa ner begreppet med min okunskap ska jag försöka konkretisera några egna iaktagelser.

Min upplevelse är att det finns frekvenshållare av olika sorter. Exempelvis behöver inte en frekvenshållare i praktiken vara grundad i kärlek och befriad från ego. Individer som kontrolleras av sitt ego men som tar rollen som frekvenshållare åt andra i sin omgivning upplever jag som vanligt förekommande. Exempel på detta följer nedan.

Innan jag fördjupar mig i detta vill jag understryka att en frekvenshållare inte nödvändigtivs söker stor påverkan på världen. För att illustrera detta har jag gjort en graf som ni hittar längre ner i texten. Den kan du luta dig mot när du läser texten.

Först ut de ”introverta” arketyperna av frekvenshållare så som jag ser det.

En frekvenshållare kan vara en anonym munk som sitter i sitt tempel, helt utan att söka interaktion med världen (övre vänstra hörnet i diagrammet). Trots det kommer du, om du är närvarande, möta och antagligen sugas in i munkens frekvens när han sitter djupt försjunken sin bön. Det har säkert hänt dig att en varm lugn person utan större ansträngning ”bjuder in dig” i sitt lugn utan att du egentligen förstod vad som hände. Då har du delat frekvens med en introvert men kärleksfull frekvenshållare.

På samma sätt har du garanterat blivit påverkad av frekvensen från en person kontrollerad av sitt ego som passivt håller en skadlig frekvens (nedre vänstra hörnet). Kanske har du stött på personen genom ditt yrke, som kund eller kollega. En person som passivt sitter och uttalar sig negativt om allt den hör. Från en sådan person kan det räcka med en hatisk blick för att din frekvens ska bli påverkad och du kanske blir nedstämd för resten av dagen utan att riktigt förstå varför. Detta är en introvert men egokontrollerad frekvenshållare. Sannolikheten är att du har rätt många av denna sorten i din omgivning. Framför allt om du arbetar på en traditionell arbetsplats och inte har en möjlighet att själv välja vilka du dagligen spenderar tid med.

Nu till de ”extroverta” arketyperna (ja jag förstår att jag säkert använder begreppet extrovert felaktigt, därav citationstecken).

I nästa extremexempel (nedre högra hörnet) hittar vi en person med en stark förmåga att skapa påverkan i världen men som också låter sig styras av sitt ego. Beroende på i vilken grad en sådan person är medveten, hur öppna deras hjärtan är för kärlek och gud hamnar de inåt eller utåt mot denna extrem. I situationer där hjärtat är stängt och egot har kontroll kan vi som exempel ta en karaktär som skapar stort lidande i universum, exempelvis Hitler (så som han målas upp historiskt i varje fall, känner inte honom personligen). Ett annat exempel skulle kunna vara mörkrets furste Voldemort.

På andra sidan spektrumet hittar vi en person som har frigjort sig från ego och låter kärlek fylla sitt hjärta (övre högra hörnet). När man kombinerar detta med stor påverkan på världen får vi en person som Jesus (känner inte honom heller personligen men så som han porträtteras).

Stoppade också in Steve Jobs någonstans på Ego-sidan av spektrumet, då han hade stor påverkan på världen, satte frekvens för både de tusentals människor som arbetade på Apple men också en hel tribe av konsumenter som inte bara köpte hans produkter utan också delade hans frekvens i viss mån. Han agerade inte utifrån arketyper av kärlek/ondska men var (min fria tolkning) någorlunda kontrollerad av sitt ego.

Du kan roa dig med att försöka stoppa in dig själv och folk du känner (i verkligheten eller via media/sociala medier) i diagrammet. Fundera också om det är en verklig spegling du målar upp eller bara ditt ego som blir aktivt och ska ”sätta folk på plats”.

 

Vad jag delvis hoppas på med denna text är att göra dig mer uppmärksam på din egen frekvens och vilka frekvenshållare du låter påverka den. Det är långt ifrån enkelt att alltid vara medveten, men du är skyldig dig själv och din omgivning att vårda den om du har möjligheten. Lite som att se till att vårda din personliga hygien, fast viktigare. Ingen gillar en person som luktar svett/avföring/äckligt.

Vidare funderar jag lite om risker kring att vara en frekvenshållare. Framför allt riskerna när man befinner sig på den nedre delen av diagrammet det vill säga den egostyrda delen. Sannolikheten är att om du kontrolleras av ditt ego saknar du en spirituell vägledare, någon som utan krav på motprestation kan ge ren kärlek till dig. Om så är fallet, och om du sätter frekvensen för alla runt omkring dig så finns det ingen som kan rädda dig när du börjar falla.

En person kontrollerad av sitt ego tenderar dessutom att stöta bort kärleksfulla frekvenshållare, då detta är en naturlig försvarsmekanism för egot. Men även kärleksfulla frekvenshållare kan i en mörk stund av prövning finna sig själva ståendes utan någon att luta sig mot. En frekvenshållare som inte själv är medveten om det löper stor risk att omedvetet ”gräva sin egen grav” av lidande i samband med smärta, mörker och prövningar.

I praktiken blir det ju att när du frekvenshållare tappar fotfästet så följer hela din omgivning med. Eftersom omgivningen är van vid att luta sig mot din frekvens så står du ensam och de kommer, utan att förstå det själva, hoppa på din destruktiva frekvens och därigenom förstärka ditt lidande. När du börjar gå mot mörker kommer de blint följa med. Kanske försöker du vid något tillfälle luta dig mot din omgivning, men du kommer märka att de bara bekräftar din befintliga bana nedåt och resultatet blir att spiralen ner i smärta blir mer kraftfull.

Av den anledningen blir det extra viktigt att förstå sin egen roll och lära sig känna in sin egen frekvens. För oavsett om du är en frekvenshållare eller inte så kommer den ha betydelse för alla du värderar och älskar.

 

MVH och Carpe diem

Hampus

 

En reaktion på “Frekvenshållare”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *