Post ATH – Kryptodystopi eller utopia?

Bitcoin, det globala aktietorgspappret, har penetrerat både det ena och det andra den senaste tiden. FOMO, storytelling, halving, en glimrande framtid med mera är pusselbitar som finns på plats och det är säkert tillräckligt för att ta pris hela vägen upp till ATH och säkert av bara farten till det dubbla 50-60k. Volymerna än så länge är relativt små jämfört med peaken 2018 dessutom och viktigt: många nocoiners har köpbeslutet planterat i sitt medvetande och väntar bara på storyn ska gå på CNN att bitcoin är ostoppbart eller att Börshajen pratar om hur man kan få fuck off-kapital genom att köpa krypto i Nyhetsmorgon.

 

Det köpbeslut som redan ligger latent medvetandet hos många kryptovirgins tror jag kommer vara en bidragande orsak till kommande ATH. Infrastrukturen är också klar för ytterligare en våg upp. Förra vågen mot ATH var det fortfarande relativt komplicerat att komma över bitcoin, nu har aktörer blivit bättre på användarvänlighet. De 50-talister som ringde och frågade sina barn hur man köper kommer denna gång faktiskt kunna köpa in sig i framtidens betalmedel. Dessutom har större finansiella aktörer förberett sig på att göra intjäning i nästa våg upp. Många dominobrickor står helt enkelt uppradade för en riktig jävla åktur till ATH. Men väl där, när euroforin börjar lägga sig: vad kommer hända då?

Förra gången vi befann oss kring ATH (och även kring botten) letade jag efter vad som skulle kunna motivera en stabilisering av pris på högre nivåer. Är man smart kan man säkert komma på en rad olika anledningar till vad som skulle kunna stabilisera pris men jag är inte så smart så jag letar bara efter en sak: Användande. När folk säger att krypto inte är backed by anything så får man inse att det är det mycket annat som inte är heller. Däremot är omfattande användande enligt mig en bättre backer än lite guldtackor. För mig är detta vad som kommer avgöra om nästa ATH blir din stora möjlighet till att bli en rollkaraktär i din egen version av ”The Big Short” eller om det kommer följas upp av en konsolidering/vidare highs.

Så den stora frågan är: kommer vi börja se en acceptans från företag av kryptovalutor? Kommer Onlinepizza börja acceptera betalningar i BTC? Kommer man kunna köpa Pornhub-premium med Monero? Kommer VISA/MasterCard-ikonerna på betalsiter kompletteras med en bitcoinlogga? Kommer Klarna börja tillåta kryptos och erbjuda wallets? Om det händer tror jag att det finns en möjlighet till acceptans av högre priser. Detta var vad vi saknade förra gången och självklart kommer folk sälja sina coins om uppgången enbart drivs av storytelling och spekulation. Annat blir det om du får din lön i BTC eller köpt bitcoins för att handla på Amazon.

Det är dock högst sannolikt att den verkliga världen behöver lite mer tid på sig för att anpassa sig till kryptoanvändning. Därmed finns utrymme för en ny resa ner likt 20k till 3k när nästa ATH infrias. Folks fantasi jobbar fort precis som prissättningen i bitocin – men verkligheten tar oftast längre tid på sig. Enligt mig kommer det bli spännande att se både pris och underliggande användning i allas våran favorit: det globala aktietorgspappret Bitcoin.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *