Söndag igen! Söndagsanalys! Snart öppnar marknaden!

Nu har vi en setup som börjar likna något i DAX. Eller inte, beroende på hur man ser på det. Som det ser ut nu testar vi någon typ av fallande trendtak, om man är teknisk bananalytiker. Så då ska man ju korta, såklart. ELLER SKA MAN?

Låt oss granska strukturella setupen från den senaste tiden. Vi har lagat de strukturella obalanser som uppstått. Detta i linje med vad som skrevs i början av veckan i Sharkpoolen att vi skulle täcka gap upp (bara medlemmarna vet om jag förra måndagen faktiskt skrev att gapet på 11517 skulle täckas eller om jag gör en kavastu och bluffbacktradar här på bloggen hehe).

Nåväl. Vi har lagat uppsidan. Det är en pusselbit men säger egentligen ingenting. Är köpare på hugget så ska vi upp. Då är 12k rimligt, därefter 12134 och sen urkukningen mot 12551. Det som var standard/reapriser förut känns långt bort nu. Zoomar man dock ut lite så har vi VPOC på 12400 sedan 2017, och det är ju något att ha i åtanke.

Men vi ska också ha i åtanke att varje rörelse rimligtvis bör få en rekyl. Förra veckan var haussig. Denna veckan behöver inte bli det. Att ta med sig fredagen in i veckan efter är ingen bra idé. Det finns nu lite att göra på nedsidan i termer av gap och nakna vpocs att ta ut. Och en rekyl hade varit rimligt. Kanske inte omgående men i veckan som kommer. Stora aktörer agerar när det kan så unfair prices bör uppnås innan rekylen inträffar.

Det jag helst ser på nedsidan är riktiga rövsälj mot 11454 som följs av riktiga rövsälj mot 11331. Sen kommer en konsolidering för att lura in Spacecowboy lång, därefter kommer droppen till 11293 som triggar alla gråtstoppar. Därefter ska köparna hitta fotfäste och agera någorlunda agressivt. Om detta sker har vi goda möjligheter att se en bullmarknad framöver. Det hade varit något.

Skulle det vara så att köparna inte steppar in kan vi lika gärna se säljare som kliver tungt på seljarsnorrorna ner mot 10917 > 10808. Då blir det stortjeen med korta possar. Allt detta kommer sannolikt synas i marknaden i närtid. Om säljarna har kontroll härifrån ska man nog rygga dem i sina trades tills vidare. Följa path of least resistance kommer vara nyckeln till tjeen.

Det kan också vara dags att damma av EURUSD aka bluffodollarn som har börjat handlas till relativt obluffiga nivåer nu. Kanske kommer man kunna gå lång här i krokarna åtminståne för en studs upp mot 1.15-1.16. Men så länge den  är i fritt fall ska man bara låta långa vila. Dock handlas vi som ni ser under VAL från 2015. Det är lång tid och motiverar nog en studs.

Det var veckans söndagsanalys. Håll huvudet kallt i veckan, våga ta size och gör tjeen.

Carpe diem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *