VHV

Ett koncept som är ett ganska bra komplement till det klassiska VVF är VHV: Våga hämta vinst. Detta är en av mina största svagheter i marknaden och en av de saker jag jobbar med mest. Detta ska dock för tydlighetens skull understrykas att jag kan vara unik i min dedikation till att låta mina vinnare rida. Jag fick höra från en väldigt duktig analytiker att den absolut vanligaste orsaken till utebliven lönsamhet hos folk som handlar är att man hämtar vinster för tidigt och förluster för sent. Så detta kan vara ett unikt problem för mig och inte något som du som läser behöver jobba med utan kanske tvärt om.

En grundtanke för dig som vill veta om du hämtar för lite (eller för mycket) vinst kan vara att tänka över hur mycket ITM du är vs din hitrate i varje trade. Detta är en bra indikator på om du bör eller inte bör hämta mer vinst. Personligen offrar jag gärna en vinst för potentialen att fånga en trend. Detta då trender i tex valutor generellt kan bli betydligt mer lönsamma än en enskild trade. Men i perioder uppstår inga trender, alternativt blir trenderna så pass komplicerade att fånga att man blir utskrämd på vägen och får stå med rumpan bar.

Egentligen är detta inte ett jättekomplicerat ämne i teorin, men uppenbarligen finns det förbättringspotential i praktiken för många traders. Om ni vill läsa ett inlägg om best practice inom att hämta vinst tycker jag ni bör höra av er till en av de bästa i branschen nämligen krönikören och tradören PaperChaser som har ett ansvar att utbilda oss andra i denna ädla konst. Förhoppningsvis faller han för grupptrycket och skriver en krönika där vi kan lära oss hur man gör i närtid om tillräckligt många hör av sig till honom på twitter.

Det var allt för idag. Carpe diem!

 

En reaktion på “VHV”

  1. Jag har samma problem. Jag kan aldrig tjäna för mycket och tycker då inte att jag skall hämta vinsten även om den är procentuellt väldigt bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *