Småndagsanalysen

Hade inte åtkomst till min graf-maskin igår vilket innebär att här kommer söndagsanalysen, på en måndag!

Och vilken vecka vi fick förra veckan. Otroliga rörelser framför allt i fredags. Förra söndagsanalysen målade upp ett scenario där vi ville stämma av någonstans kring 12100ish på nedsidan för att avgöra om vi hittar köpare där och nytt momentum upp eller om detta är toppen och björnmarknaden är här för att stanna. Så blev det ju också, nästan. Low för fredagen var på 12174 och det är ju knepigt eftersom det inte är en clean takeout av snedgungor, ingen stopprensare osv vilket är praktiskt för att hitta köpmomentum.

 

 

Detta öppnar alltså för potentialen till fortsatt nedsida, och om säljare kommer in igen är det inte osannolikt att det blir vad som ur ett shorter time frame-perspektiv uppfattas som ”blodigt”. Då skulle vi kunna plocka ut den nakna VPOCen på 11993. Det kommer generera olyckor i flertalet kalsonger hemma hos en och annan twittertradör. Vid den nivån måste vi dock se köpare ta kontroll annars är det bara att behålla sina korta som gäller för evig framtid.

Som alternativ till detta ser vi köpare ta kontrollen relativt omgående och efter lite choppy handel och gapclose på nedsidan 12217 samt kanske en körning strax under fredagens lows så fortsätter vi rotera upp. Då mot 12495 som primary target och därefter gapclose 12567 på uppsidan. Notera att vi letar efter vad marknaden vill göra – istället för att bestämma oss för vad vi tycker borde hända och handla på det. Det är lätt att bli fattig om man går efter det sistnämnda i denna sortens marknad.

Slutligen bluffodollarn då som jag lyfte en bluff-flagg för i förra söndagsanalysen, där vi konstaterade att det sannolikt finns kraft kvar för ett försök upp mot 1,204 men sannolikt inte mycket mer. Försöket kom och avbröts prematurely, vilket genrerade massiv rotation ner. Kul för alla som tjeen på det. Nu är vi tillbaka i en range och edgen ur mitt perspektiv är svag här, om man inte är riktigt vass och kanske har inside info från ECB är nog att göra något annat än trendfölja är tveksamt. Håller mig helt enkelt lite avvaktande till bluffodollarn tills fler pusselbitar är på plats.

 

Avslutligen vill jag uppmärksamma på att volatiliteten är närvarande och verkar tillta. Denna veckan kan bli en av de bättre tjeenveckorna detta året så passa på att vara vakna, uppmärksamma och inte fastna i en bias som förvandlar vad som ska vara den bästa veckan på året till den sämsta veckan. Lycka till med handeln!

Carpe Diem

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *