Back at it

Har haft feber senaste dagarna därav uteblivna inlägg. Nu mår jag lite (bara lite) bättre och tänkte bjuda på en kort påminnelse inför denna tjeendag.

När man tittar på trading kan man ibland som oinvigd tro att det handlar om att veta vad som ska hända innan det händer. Detta är såklart fördelaktigt om man gör, men det är väldigt sällan det är så. Det man däremot kan veta på förhand är hur man tänker agera i olika situationer. Detta är ett uttjatat begrepp men det är viktigt. Det handlar heller inte om ”Går vi över denna nivån säljer jag går vi under här köper jag”, något man kan ha med sig men det måste inte vara den typen av plan.

För mig handlar det mycket om att våga två saker:

  1. Stå utanför.

När marknaden inte gör vad du tänkt och du inte kan härleda vad som händer eller varför så är det lika bra att stå utanför helt. Detta tycker jag är ett av de jobbigaste besluten att ta för att man kan riskera att känna sig som en sopa. ”KAN DU INTE TJEEN?” skriker egot. ”TA EN POSSE DÅ DIN FEGA JÄVEL” och så vidare. Den rösten ska man inte lyssna på.

2. Vända på kepsen

Detta är som svårast när man har conviction. Då kan man bli blind för att allt är åt andra hållet. När price action och trend pekar emot dig hänger man kvar vid tanken att ”Detta är sista rörelsen sen kommer världens spik i min riktning”. Det är också en röst man inte bör lyssna på. Då är det mer fördelaktigt att leta en bra entry för att istället jobba andra hållet. Men det är otroligt mycket svårare än det låter när man är i marknaden. Ju senare på dagen man kommer desto lättare tycker jag det är att man trillar i denna fällan också, mycket pga trötthet skulle jag gissa.

Där har ni två tips som jag tror kan hjälpa och vara relevanta för dagens handel. Trevlig helg nu och önskar alla en tjeenrik big size friday.

 

Carpe diem!

En reaktion på “Back at it”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *