Söndagsanalysen

Då var det söndag igen och återigen ska vi titta på marknaden. Förra veckans analys spelade ut ganska exakt enligt plan. Framför allt i index. Men man kan inte leva på gamla meriter och nu är det dags för nästa steg i analysen. Det vi kan konstatera direkt är att i index handlas i en mittpunkternas mittpunkt. Detta innebär att vår risk reward att ta position här är ganska dålig. Vi vill nu att marknaden ska berätta för oss vad man anser är ett rättvist pris.

Det viktiga här är alltså inte att ta position utan tvärt om låta marknaden visa den information vi behöver för att ta en bra positon. Man kan tycka att det är rimligt med någon slags rekyl ner runt dessa priser, och det är det. Denna rekyl hade exempelvis kunnat vara ner mot 12100 för att stämma av att volymprofilen från början av året är relevant. Hittar vi köpare där eller tidigare kommer jag sannolikt spela på nya highs. Handlar vi ner under det priset kan man nog underhålla tanken på en större sättning i marknaden.

Det är två rimliga case, men som det ser ut nu kan det lika gärna fortsätta drifta förbi motståndsområdena ovan. Det hade verkligen varit 2014 och 2016-action och det är en typ av prisbeteende som många retailaktörer har svårt att handla för man är så insnöad på sin bias. Enbart för den sakens skull blir det nästan lite rimligt att vi bara tuffar vidare upp härifrån efter den obligatoriska konsolideringen där björnar kan få hoppa på för att sedan bli brända gång på gång på gång.

Det är mina tre huvudscenarion och man får helt enkelt vänta in och se vilket av dem man kan handla på alternativt avstå helt. Hellre ingen affär än affär med dålig risk reward.

I närtid tycker jag strukturellt det hade varit rimligt med fortsättning upp till gapclose på 12566, därefter skulle vi kunna se potentiella nedåtrotation och så vidare. Strukturen på nedsidan ser relativt kompakt och hel ut så i nuläget gillar jag tanken på långcase, om man bortser från det faktum att rotation ner är det rimliga rent price actionmässigt.

Vad gäller bluffodollarn så kan vi se att precis enligt förra veckans analys verkar det finnas kraft för one last bluff, och den är sannnolikt på väg mot 1,204. Mycket kan såklart hända på vägen men det är en rimlig vändzon och hittar man ett omslag där kommer jag nog ge mig på att börja korta för en kortsiktig trade neråt.

 

Det var en kort sammanfattning av läget inför veckan. Hoppas det hjälper er lite och tänk på att i Sharkpoolen lägger jag upp denna typer av analyser dagligen samt förklarar viktiga händelser i marknaden, om jag ser att något förändrats nämnvärt så skriver jag ut det och ibland bara varnar för exempelvis risk för stora uppställ/nedställ i marknaden för att hjälpa medlemmar hantera risk. Ansöka dit gör man genom att kontakta min mail, twitter DM eller Instagram DM.

Carpe diem och lycka till i veckan.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *