Enkelt

Botten kom i index enligt plan denna vecka. Inte för att tid är relevant men för att pris har varit det. Såklart hade det kunnat ta flera veckor av konsolidering men riktigt så jobbar inte marknaden för det mesta när man befinner sig i extremer som just nu. Det vi är vaksamma på nu är huruvida detta nedställ motiverat ”de stora hajarna” att köpa i större utsträckning.

Ett av de viktigaste mantran jag har när jag gör större analyser är från Market Wizards och fritt översatt går det något i stil med

”Som stor aktör gör man inte affärer på de priser man vill, man gör affärer när marknaden tillåter”

Detta skulle kunna vara vad vi ser nu. En möjlighet för BSD-gänget att köpa mot nya highs. Vad vet jag. Så hårt bör man inte gasa i sina analyser om man inte jobbar som finananas-bananalytiker på Placera alternativt om man är clairvoyant.

En lite luddig skiss på potentiellt utfall nedan. Det finns jättemånga motstånd upp kan man se det som. Men det som faktiskt kan inträffa är att detta istället blir demandområden. Priser som man köpt till tidigare och priser man accepterat finns högre. Allt handlar om sentiment och momentum. Det folk kallar motstånd och stöd är bara zoner där mycket volym bytt händer. Det betyder faktiskt inte att det måste vara varken eller. Värt att tänka på. Nåväl, helt smärtfri blir nog inte resan upp om det ens blir någon. För de som är i sharkpoolen resonerade jag också mer ingående i var som är ”farozoner” och säkrare zoner där volym distribuerats intradag och vad man kan tänka på när man köper sin dipp mer ingående, men detta är members only så gå in och sök till piloten genom min mail, DM på twitter eller instagram om ni vill lära er sådant.

Samtidigt nämnde jag på twitter i veckan att jag har vibbar av en marknad som påminner om sent 2014-början av 2015. Konsolidering och otrolig bäskänsla som bara försvann och ersattes av ett sanslöst målmedvetet köpande. På den tiden var man ung och dum och tjeen katastrofalt lite på en uppenbar bullmarknad på grund av negativ inställning till börsen. På samma sätt påminns jag om slutet av 2016, samma konsolidering och känsla av bäs men som rann ut i sanden och blev en riktigt uppkörare. Kanske har vi något liknande framför oss idag, liten illustration på historiken och potentiell framtid nedan. Samtidigt är det viktigaste att aldrig fastna i en bias det brukar kunna bli jättedyrt.

Och så har vi bluffodollarn. Den har jag inte varit så bäsig på den senaste tiden men nu börjar det kännas som att vi närmar oss bluffnivåer igen. Alternativt tror jag vi har gas i tanken för en sista bluffrörelse upp mot 1,2042. Detta hade varit rimligt och där bör i så fall massiva säljare kliva in för rotation ner mot paritet (överdriver nu men ni förstår). Alternativet är att vi helt enkelt packar ihop redan kommande tiden och roterar ner.

Bjuder avslutningsvis på ett tillägg i volym-analysen med en kortare fundamental analys: Vem fan vill äga euro när man kan äga dollars?

Carpe diem och ha en trevlig söndag samt lycka till med kommande veckas handel!

 

3 reaktioner på ”Enkelt”

  1. Är ju lätt att ”drömma” om en 2015 period. Men imo så är såna rörelser extremt sällsynta, just där börja ECB QE är jag ganska säker på och den största anledningen till att rörelsen blev så ihållande, har svårt att hitta en liknande stor köpkatalysator just nu rent spontant. Kan ju alltid bryta upp stort, men just 2015 var väldigt unikt (iaf unik i hur lätt man kunde argumentera för den). Ser även att 2016-12-05 när den upprörelsen börja var samma dag som relief efter IT-valet, båda hade stora fundamentala startskott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *