När slår man till?

Det finns olika saker som är viktiga att förstå kring dynamiken bakom när man faktiskt kan köpa och när man inte bör köpa dippen. Dels tycker jag strukturen är otroligt viktig. Första grafen nedan är en graf som jag tycker på ett bra sätt ger en överblick över vilken struktur vi har. I detta fallet börjar det finnas en rad fyllda gap på nedsidan, många nakna VPOC som tagits ut samt en överhängande trasig struktur på uppsidan med ofyllda gap, saftiga samlingar av nakna VPOCs och så vidare. Allt detta ska man ta för vad det är men det är en pusselbit som tillsammans med annat blir värdefullt. Det är också mer komplicerat än så men för att få in allt i ett blogginlägg låter vi det vara så förenklat. Ni kan säkert själva lista ut att signalvärdet i fortsatt rotation ned trots lockande struktur på uppsidan i sig är någon slags säljsignal osv, men LÅT OSS FORTSÄTTA!

Därefter tycker jag bekräftelse i pris och volym är viktigt. Igår var första dagen på länge som vi såg en stigande VPOC och en distribution på den övre delen av dagsprofilen. Det är ju bra men också bara en dag och därmed inte värt att luta sig mot. Det vi letar efter är bekräftelse i större utsträckning. Dvs fler stigande VPOC, mer tilltalande volymdistribution på daglig basis och så vidare. Än så länge är det fortsatt bäsigt även om gårdagen kan vara en heads up på föränding.

Slutligen kan  man zooma in rejält och se hur vi förhåller oss till intradagsparametrarna VPOC och VWAP samt swing low/high. Jag kommer inte gå igenom tidigare dagar men gårdagen VS idag är två tydliga exempel. Gårdagen handlade vi och accepterade pris över VWAP. Detta är bra och ett semikrav för att våga vara lång just nu i min bok. Idag däremot har vi inte lyckats acceptera pris över VWAP what so ever och allt mer volym distribueras lägre. Inte bra för en långposse, bra för entry av kort ovanför VWAP. Enkla riktlinjer.

Summan av det hela är att samla era pusselbitar och bestäm själva vad som är tillräckligt för att du ska agera på ett eller annat sätt (lång, kort eller flat). När det vänder vill man vara redo och inte behöva tveka så mycket i onödan, för att maximera sin intjäning.

Det var allt för idag. Kom ihåg att stoppar är för folk som har fel och VVF.

 

Carpe diem

 

 

 

 

 

 

3 reaktioner på ”När slår man till?”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *