En Bear with me-market

Nu har det varit bäsigt flera dagar i rad. Obehagligt för investerare och permabulls. Det man får göra i sådana här lägen är enligt mig att zooma ut lite och göra en top down-analys. Men innan vi gör det, tycker jag vi ska titta på denna grafen. Det är en intradagsgraf i minutformat från 3/8. En helt vanlig dag på börsen i princip.

Gör den dig bajsnödig? Blir du nervös, kräkfärdig, skakis och så vidare? Inte? Då tar vi oss vidare till denna graf som täcker prisutvecklingen fårn 2017.

De två graferna är ganska lika. Den enda skillnaden är time framen. Trots detta blir många förskräckta och skriker att börsen ska krascha. Kanske ska den det, men jag blir inte mer nervös än att konstatera att detta är en normal rotation inom rangen. Vi befinner oss visserligen i nedsidan av en range och uppenbarligen är sannolikheten att vi kan bryta ner större än om vi hade haft en spikrak trendkanal uppåt, men det är ändå en ganska normal sak i en fungerande marknad att man roterar både upp och som nu ner. Låt oss därför zooma ut lite ytterligare med grafen nedan från tidernas begynnelse (2012).

Personligen blir jag extremt oberörd plötsligt av senaste tidens prisutveckling. Någonstans skulle detta kunna vara bottentestet av en bullflagga, en naturlig del i att hitta genuint köpintresse och momentum för ett större ben upp. Detta är något vi ser intradag på daglig basis och inget att oroa sig över. Det är väl egentligen den viktigaste förståelsen man ska ha. Marknaden är marknaden i alla time frames. Dynamiken är ofta den samma även om fundamentan bakom skiljer sig. Om vi nu ska titta närmare på de senaste dagarna så ser vi inte så mycket av intresse i volymdistribution eller struktur, däremot ser vi något intressant i Delta (huruvida köpare eller säljare tar initiativ till affären). Senaste dagarna har köparna börjat vakna till liv.

 

Det betyder inte att vi har en bullmarknad på ingång men jag är än så länge öppen för att detta är en Bear with me market som kommer övergå i en bullmarknad bara man står ut, och inte en Bear market. Självklart kommer detta ske under totalt förrädiska former. Säkerligen ska vi spika ner och lasta ur alla tvivlare innan vi fortsätter rotera upp. Därför väljer jag att vara försiktig i mina öppna spekulationer här på bloggen och i Sharkpoolen. Värt att hålla koll på också är den misslyckade breakouten upp i EURUSD.

Framgent är det värt att hålla koll på vad som händer här. Bluffodollarn har sannolikt inte sett sin sista rotation på nedsidan, vilket ligger i linje med fortsatt börsstyrka.

Ha is i magen och se sammanhangen både stort och smått! Oavsett hur utvecklingen blir närmaste tiden kommer det finnas enorma möjligheter till intjäning. Det ligger volatilitet och stora rörelser i korten. Det bekräftas också av min astrolog samt tarotkortskvinna. Bekräfta trenden och därefter låt trenden vara er vän så kommer ni tjeen.

Carpe diem!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *