In it for the frame

Det bubblar lite i marknaden. Under ytan. Det kan bli stora rörelser denna veckan. Därför vill jag lyfta begreppet Longer time frame-participants. Detta är aktörer som har

  1. köp/säljkraft tillräckligt att flytta marknaden
  2. en syn på marknaden som är betydligt längre än vi tradörer

Detta sammanlagt innebär att när större rörelser sker i marknaden ligger oftast LTF-aktörer bakom köp eller säljknapparna. Det är egentligen inte så komplicerat att förstå sig på i praktiken, en LTF-aktör har av någon anledning värderat att marknaden borde handlas till ett visst pris och kommer kunna köpa/sälja med size tills det priset är uppnått. Det är bland annat styrkan med volume profiling att vi har en fördel i att spekulera kring huruvida vi i stort refererar till nuvarande priser eller vart vi är på väg.

Oavsett. Om man är lite ny i marknaden eller har varit ouppmärksam så kan dessa rörelser tendera att bli antingen väldigt lönsamma eller väldigt dyra beroende på hur man hanterar dem. Poängen är med detta inlägg att om vi börjar trenda nu efter en hel veckas konsolidering så är det inte en jättebra idé att spränga kontot genom att gå emot.

Sannolikt har du inte sett ens början på rörelsen när du börjar gå emot. Det kan gå och gå och gå och gå. Framför allt om vi börjar en bullmarknad nu igen. Twittertradörernas förgörare. Alla vill vara bäsade för att det är coolt. Men mitt tips är att du gör det som ger dig tjeen, inte det som känns coolt att twittra om och berätta för vännerna.

Det var allt för idag. Hoppas ni får en fin och tjeenfylld måndag.

Carpe diem!

2 reaktioner på ”In it for the frame”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *