Tidens tand

Idag är en otroligt påfrestande dag i marknaden. Jag tweetade kort om hur man blir förstörd mentalt av korta stunder av enorm volatilitet följt av långa stunder med obefintliga rörelser. Kroppen går in i action mode och sen sitter man där i flera timmar och dunkar sin krigsladdade grottmänniskohjärna mot en stillastående marknad.

Helt meningslöst och ändå gör man det. På grund av att volatiliteten signalerar intjäningsmöjligheter, samtidigt som dessa ständigt uteblir. Poängen med detta inlägget är att man ska lära sig förstå vad som händer för att dels kunna undvika det i framtiden och dels kunna försöka skaka av sig känslan av att man vill slå sig själv i huvudet pga slösat fokus. Problematiken är att vi enbart (de flesta av oss i varje fall) handlar pris och inte tid. Så tiden går och du förutsätter att förändringar i pris ska komma – men det är inte säkert att marknaden håller med.

Så till dig som känner dig irriterad men inte kan riktigt sätta fingret på varför: Det är okej, du har gjort som många andra idag och sprungit ett mentalt maraton för att vinna en bajskorv. Det händer ibland i marknaden. Imorgon är en ny dag. Löpträna eller dra en fylla när du kommer hem så kommer allt kännas bra igen.

Carpe diem

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *