Låt hjärnan komma ikapp

Att ha rutiner är bra. Men ibland behöver man släppa fram fler sidor i sig själv. Framför allt när det kommer till trading så är det ett måste att regelbundet sväva mellan mikro- och makroperspektiv. Alternativet är att bli uppslukad av den senaste kvartens, timmens eller dagens handel. Man får aldrig glömma att det finns en bigger Picture att förhålla sig till.

Självklart finns det många sätt att göra detta. Som den minsta beståndsdelen kan du andas in och ut. Blunda och låta dig själv komma tillbaka in i din egen kropp. Känna in vad som faktiskt försegår i marknaden. Därefter finns möjligheten att ta en fysisk paus från skärmarna. Ta ett glas vatten, gör lite kaffe, gå en promenad, gå och köp lite lunch. Oavsett vad du gör tenderar en fysisk paus från skärmarna att ge lite extra perspektiv om du inte låter din eventuella tilt finnas kvar. Och om så är fallet är det andning och närvaro som är nyckeln till framgång.

I det större perspektivet finns andra verktyg. Jag skriver ofta på ett skämtsamt sätt om carpe diem i mina sociala medier men faktum är att det är en enormt viktig del i att lyckas med sin handel. För att orka med pressen av passarna krävs ett aktivt och självuppfyllande liv utanför skärmarna. Träning och promenader är för mig major key för att orka. Utöver det är luncher och middagar med inspirerande personer en viktig beståndsdel. Personer som låter sina tankar lyfta dig och vice versa är verkligen en key to Success.

Utöver det så har vi på den yttersta nivån att uppfylla sig själv i grunden. Resor, umgänge med de man älskar, att läsa texter som ger dig nya dimensioner i verkligheten, allt som tar dig till nästa nivå av verklighet är så viktigt. Ju längre du kommer från marknaden i dessa sammanhang desto bättre kan du möta marknaden när det väl är dags.

I sann Peter Svan-anda bjuder jag på denna bild från var detta inlägg komponeras. Zoomar ut för att kommande höst kunna förhålla mig till marknadens mani.

Zooma in och zooma ut. Det är hemligheten bakom framgångsrik handel. Kom ihåg det och carpe diem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *