Övning: att kalla en spade för spade

När du genomför en affär kan detta ske baserat på olika anledningar. Du kanske har en fördefinierad strategi där du bara agerar på en viss typ av setup. Side note: om så är fallet borde du nog göra en algoritm istället. Din strategi är kanske mer åt det diskretionära hållet där dina variabler för handelsbeslut helt kan variera. Eller så handlar du kanske helt på magkänsla. 

Oavsett hur din handelsstil ser ut så tror jag att du kan gynnas av denna övning. Personligen är jag inte någon flitig antecknare och jag försöker minimera mängden loggföring i mitt arbete. Därför har jag valt att göra detta som en muntlig övning för mig själv men om man orkar kan man anteckna, föra statistik och utvärdera sina resultat mer noggrant.

Övningen går ut på att definiera vad det är för typ och affär du gör och varför. Är det en viss teknisk setup: försök definiera vilka medvetna variabler som ligger bakom, är det en fundamental trade eller bara en okynnestrade för att du har tråkigt. Säg det högt till dig själv innan du genomför affären för att bekräfta vad det är som faktiskt händer innan det händer. 

Poängen med övningen är dels att lära sig vilka beslut som ger best resultat i marknaden och därigenom vilka man kan öka och minska. Men framför allt är poängen att undvika meningslösa okynnestrades, något jag själv har problem med. Blir man lätt uttråkad är detta en stark övning för att slippa kasta pengar i sjön på trades som egentligen bara är ett utlopp för din rastlöshet. I längden kommer du behöva det mentala kapitalet du bränner på många snedgungor små när du slentrianmässigt handlar. Bara genom att kalla en spade för spade kommer du lyckas med detta.

Hoppas ni får en trevlig vecka och kom ihåg att stoppar är för folk som var fel.

Carpe diem 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *