Den som vet mest vinner mest

Började min morgon med att läsa bland annat följande artikel: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/07/180723142907.htm

Den handlar om hur man potentiellt kan manipulera processen för att optimera minnesfunktioner i hjärnan medans man sover. Otroligt coolt om det går att genomföra. Detta fick mig att tänka på en egenskap jag ser i många extremt duktiga traders, nämligen en subtil minnesfunktion som ligger i bakgrunden av deras huvuden och agerar facit konstant.

Ett bra exempel är aktietorgsmarodören och numera den okrönte kryptokungen Paper Chaser. Du kan fråga honom vad du vill om ett bolag och han kommer veta svaret på rak arm. Säger du något som är felaktigt (exempelvis ett tidigare resultat eller estimat från någon analytiker) om ett bolag så kommer hans undermedvetna skicka ett larm till honom att informationen som han exponerades för inte stämmer. Det är en enorm maskin som arbetar i hans undermedvetna och enligt mig en viktig del i varför han är en enormt lönsam trader. I praktiken innebär det att när en situation uppstår i marknaden så har han instant recall på vad som är rätt/fel och kan därmed avgöra med bättre underlag än merparten av marknaden vilka scenarion som är rimliga baserat på den nya informationen. Det matrix av utfallsscenarion som byggs upp i hans hjärna som underlag för sin action plan i marknaden är inte bara större än ditt då han har tillgång till mer information (inte sånt man läser på internet där har ni samma men han har ett starkare internt minnesbibliotek) men det är också mer precist än ditt eftersom han har en enormt stark minnesbild.

Detta är resultatet tror jag av flera olika saker. Dels är det ett resultat av extrem dedikation. Paper Chaser lägger fler timmar i marknaden än hela finanstwitter tillsammans. Han har en best practice i att tillgodogöra sig information och en grit i att läsa på som många andra saknar. Dessutom har han en obeviklig tävlingsinstinkt i att alltid ha rätt om fakta, så gör han fel svider det och han läser på dubbelt så mycket nästa gång. Dessutom lever han en livsstil som är sundare än alla andra tradörer, fri från alkoholkonsumtion, rik på träning och med bra näringsintag. Den potentiella svagheten är bristande sömn iom att han sitter uppe och handlar kryptos varje natt. Men eftersom han fortfarande är ung verkar detta inte försämra hans minne nämnvärt ännu.

Så för att runda av denna brown nose session på Paper Chaser så får vi fråga oss vad vi kan ta med oss.

För det första vill du fråga dig: har du denna edgen idag? Om ja, gratulerar! Jävlar vad du ligger bra till. Good for you!

Om nej: är det värt det för dig att utveckla den och hur gör man det? Svaret är hårt arbete och diciplin. Du läser säkert en mängd information varje dag men frågan är om du tillgodogör dig den. Försök utveckla ditt ramverk och din interna infrastruktur för att tillgodogöra dig viktig data minnesmässigt. Det är extremt svårt att göra i stor skala men jobba med vissa nyckeltal exempelvis i vissa utvalda bolag och lägg dem på minnet regelbundet när de publiceras. Se till att börja i liten skala för att ge dig själv små wins och bygga positivt momentum i inlärningsprocessen. Därefeter ökar du mängden data/bolag successivt. Till slut blir det en undermedveten process av ökad kunskap. Ha gärna en jobbig kompis som kan ifrågasätta och sätta dit dig och som också gör samma sak, så du har någon att tävla mot. Detta är en förmåga som bäst frodas genom att du investerar ditt egna ego i att vara ”han som vet bäst”. Ett bra exempel på en sådan person är pappersjägarens brother in arms Börsfågeln. Dels vet han väldigt mycket och har en enorm rutin i marknaden så han kan rätta om man säger fel, men han är också gammal som fan så ibland säger han själv fel och man har möjlighet att låta sin radar för felaktigheter jobba och rätta honom ibland.

Det vi också kan ta med oss är att hjärnan är otroligt häftig och vad kul det kommer bli att se alla framsteg i att manipulera den under vår livstid. Kanske finns det hopp att även jag blir smart en dag. Vem vet.

Det var det för idag.

Carpe diem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *