Graphz

Eftersom marknaden ändå bara vill konsolidera så kan vi unna oss att zooma ut lite och titta på potentiella framtidsscenarion. Inledningsvis tror jag att daxen vill stänga gapet på 12838. Det känns som en lågoddsare och en potentiell vändzon för denna rörelsen upp. Dock med sedvanlig urkukningsmarginal att ta hänsyn till på uppsidan eftersom stora säljare agerar när marknaden tillåter, inte när de faktiskt vill sälja. Detta innebär att de kan behöva invänta köpare, inte pris.

Potentiellt sträcker sig denna urkukning till 13000 där vi har ett riktigt bra utbud av säljare som bara ligger och väntar på att få vräka ur sig sina possar rakt i nyllet på ETF-flödena. Kanske. Hehe.

Men om vi inte ser en urspårning upp till 13000 så kan vi mycket väl se en konsoliderande/seg/choppy resa upp från och med gapclose på 12838. Några dagars velande och sen upp till 13000 för att då hitta säljare där eller något högre. Det är två inte helt orimliga scenarion att ta i beaktning, samtidigt som man får ta hänsyn till hur vi rör oss vidare och om caset fortfarande är in play. Detta utvärderas varje dag, tick för tick. Potentiellt har vi ju en rörelse upp mot nya ATH laddat i kanonen och då vill man inte stå i vägen. Exempelvis om vi flyger rakt igenom 13000 med kringliggande motståndsnivåer volymmässigt. Då ska man inte gå emot.

Vad gäller eur/usd så konsoliderar vi kring Value area low i longer time frame. Lite spännande såklart. Så som jag generellt tolkar en konsolidering kring botten av värde är att man accepterar pris lägre och har ytterligare en rörelse ned att vänta. Detta ligger i linje med den potentiellt kommande rörelsen upp i index om man återkopplar till tanken ovan.

Ett brott ned för att avgöra om det finns hungriga köpare under eller om USD är redo att ta över världen kan ha stor påverkan på utfallen i index. Av massa olika skäl, men vi håller det så enkelt. Potentiellt kan det bli årets affär att långa euron i spiken ner som skulle kunna komma. Men att hantera sin risk i ett sådant läge är såklart nyckeln, då vi lika gärna kan rotera ner mot nya lows sub 1,07.

 

Det var lite grafer och tankar längre fram. Håll i hatten och carpe diem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *