Motion creates emotion

Bjuder idag på en kortare uppdatering om mitt inlägg som handlade om att lägga om vissa rutiner. Tony Robbins brukar säga att ”Motion creates emotion” med vilket han menar att dina rörelser påverkar ditt mentala state både kortsiktigt och långsiktigt.

Med detta i åtanke implementerade jag för en tid sedan betydligt mer rörelsebaserad träning i min vardag. Inledningsvis kettlebells och hopprep i superset och nyligen har jag implementerat löpträning. Vilken grej! Jag känner mig som en helt ny person. När man känner tilten komma smygandes är det som att man har flera lager av energi att skaka av sig känslan. Det ska också tilläggas att just skaka av sig känslan rent bokstavligt är något jag börjat göra. Genom att röra mig på olika sätt, hoppa, vibrera kroppen, andas och så vidare låter jag negativa känslor lämna kroppen.

Kompletterar man med en sund kosthållning och någorlunda smart intag av tillskott (ex omega3, d-vitamin, magnesium, zinc är nog mina främsta) så har man en väldigt stark bas att stå på.

Det är lite att lägga till och oftast mycket att ta bort. Vad man bör göra är ganska få saker. Vad man inte bör göra är väldigt många saker. Vill med detta inlägg uppmuntra till att man scannar av sina egna dagar för saker som ger upphov till negativa tankemönster eller destruktiva beteenden generellt.

Om man vill kan man kommentera sina mest destruktiva beteenden och om man har rett ut det berätta hur man gjorde. Det hade varit kul att läsa.

Och så får vi hoppas att vi får ännu varmare idag kanske 40 grader, man älskar ju sol och värme när man grindar sommarbörsens sakta malande rörelser.

Carpe diem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *