No Go Zone

No Go Zones finns ju inte i Sverige, det vet vi eftersom media berättat det för oss. Men det existerar på börsen, och framför allt idag i Tyska index. Boxen nedan börjar bli en sådan.

Hur man förhåller sig till detta är baserat på riskprofil, tidshorisont och allt det där vanliga börsmäklarsnacket. Kortfattat tycker jag att man kan börja snitta baserat på hur stor stopp man orkar ha ju närmare man kommer varje VPOC, dvs snitta köp ju närmare vi når 12595 och sälj ju närmare 12989 vi kommer. Det är utångsläget. Viktigt att förstå är att om vi bryter en VPOC (ovan  nämnda nivåer) så anser jag att det är en köp eller säljsignal större time frame och det kommer vara en del i min bedömning för hur jag vill fortsätta handla rörelsen.

Det viktiga (baserat på min egen handelsstil) är att inte öppna affärer i mitten av rangen. Det vill säga 12760 är den absolut sämsta nivån att långa/korta på.  Sannolikheten att pris inte kommer söka sig till en ytterlighet som involverar din stopp är som lägst om du öppnar din affär där.

Poängen är väl att på ett väldigt lättåskådligt sätt illustrera hur man hamnar extremer vs hur man låter bli att handla ”värde” som är det pris där mest volym går. I detta fall agerar två högvolymsområden extremer, då hur pris utvecklas kring respektive VPOC kommer vara avgörande för framtiden. Ur ett volume profilingperspektiv kan man förutsätta att bryter vi en av VPOC lägre eller högre så är det den riktning som marknaden är motiverad att fortsätta röra sig mot.

Trevlig helg och carpe diem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *