Balance in the Force och receptet för intjäning

Gårdagen bjöd på stängd tyskbörs, lite köpare i eurusd samt pannkake-price action i USA (kasta upp sen falla platt rakt ner. I en större timeframe så har motstånd efter motstånd penetrerats på ett väldigt målmedvetet sätt och vi handlas nu på viktiga nivåer inför nästa rörelse.

Jag är ingen målare till yrket men försöker illustrera ett tänkbart scenario i bilden nedan. Senast vi handlades kring en större VPOC longer time frame såg vi indikationer på att en större rotation ner var möjlig. Tittade man intradag på hur marknaden faktiskt handlades, hur pris distribuerades och så vidare så var det överhängande bullish fortfarande. Detta tror jag kommer hända igen, lite paus för att sedan ta ytterligare ett ben upp. Detta förutsätter att vi ser någon slags kontroll hos köparna som kommer in i samband med sälj. Ytterligare stöd har vi om det blir tydligt att lägre priser uppstår tillsammans med uteblivna köpare, snarare än motiverade både köpare och säljare som handlar ner pris. Det som också är viktigt att ha i åtanke är att detta är på något sätt hållplats två i en rörelse upp. Det innebär att bland annat FOMO kommer in i bilden vilket kan trigga en utebliven avkylning. Då ska man istället våga vara lång som en stång, om styrkan finns kvar.

Tittar vi på eurusd ur ett längre perspektiv så är vi nu tillbaka på någon potentiell botten rent värdemässigt, så att jobba lite lång för avkylning även här är nog inte helt fel. Som alltid om man ska gå emot trenden så är inväntande av bekräftelse major key.

Det vi också kan se om vi tittar lite på både dax och eurusd är att balansen är återställd med sambandet starkare dollar = starkare börs, med risk för att vi tänker fel och blandar ihop korrelation och kausalitet. Men det kan man faktiskt unna sig att göra ibland, efter som allt bara är spekulation och humbug ändå i finansvärlden. Kan iaf vara värt att hålla reda på, om man vågar.

Inte världens spännande slutsatser men att ta det lite passivt, handla kortare rörelser och så vidare är säkert ett bra recept för intjäning närmaste dagarna.

Carpe diem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *