Vad är värde?

Förra veckan kom den, nivån vi letat efter så länge 13030. En VPOC som nu blivit 13055. Detta är nivån som kommer vara en central del i att signalera för mig om vi är i bulltrend eller om vi har mer att göra på nedsidan. Rent strukturellt är det rätt trasigt och sargat nedåt, och ganska intakt uppåt. Men det har mer betydelse i en balanserad marknad, när marknaden trendar blir trasig struktur en svagare ledtråd i börsgåtan.

Lyckas vi ta oss över 13055 och etablera oss där över så ser jag ingen anledning till varför vi inte skulle ta ATH igen. Som ett stopp på vägen har vi 13391-13400. Orkar vi inte över detta så ser jag nivån 12577 (gap pre breakout) som sannolik. Det finns rätt mycket volym att stämma av med på den nivån, och skulle kunna bli en bra bas för fortsatt uppgång därefter, men så långt i framtiden är svårt att spekulera i.

Det vi letar efter är helt enkelt vad marknaden anser vara fair value, värde. Det vill säga vilka nivåer marknadens aktörer vill handla volymer på, är detta högre eller lägre sett till nuvarande pris. Och vi spekulerar också då i eventuellt ointressanta nivåer där pris kan röra sig mer agressivt för en rakare och mer riskfri trade.

Hoppas ni får en bra vecka! Carpe diem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *