Reading list del 1

Får ofta frågan vilka böcker man kan läsa för att bli en bra trader. Rätt svar är nästan inga alls i mitt tycke. Men någonstans kan man hitta guldkorn i vissa böcker. Eftersom jag kommer glömma ett gäng får detta bli del ett av flera bokrekommendationsinlägg. Här följer några böcker som jag upplevt har hjälpt mig på ett eller annat sätt i marknaden. Har också bifogat länkar till ställen man kan ladda hem böckerna på.

One good trade http://profitmania.org/images/ONEGOODTRADE.pdf

En bra grundläggande bok som tar läsaren till kärnan av vad trading faktiskt är. Den lägger också grunden till ett hälsosamt sätt att se på trading med tankesättet ”One good trade”, precis som titeln.

 

Trading in the zone http://www.fxf1.com/english-books/Trading_in_the_Zone.pdf

Psykologibok, som tar fram essensen av vad tradingpsykologi innebär och vilka utmaningar det kan bidra med. Betar steg för steg av vad man kan ha problem med och hur man behandlar problemen.

 

Market Wizards http://optionboost.com/Market_Wizards.pdf

För mig är detta en av de mest inflytelserika böckerna och det har gett mig många insikter i hur marknaden fungerar. Genom att lyssna in vad profilerna som intervjuas i boken faktiskt säger kan man lära sig tolka mycket av marknadens rörelser och beteenden. Värdefullt.

 

Remincence of a stock operator http://www.nowandfutures.com/large/Reminiscences_of_a_Stock_Operator_Jesse_Livermore.pdf

En bok man kan läsa varje år och ändå få nya insikter varje gång man läser den. Handlar om tidernas största spekulant och hans syn på trading.

 

Det var några av böckerna jag tycker om. Passa på och läs dem så kanske ni blir bättre traders. En annan sak man kan lära sig mycket av är följande video av Al Brooks som behandlar price action, titta på den om ni har tid. Carpe diem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *