Flytt av VPOC

När marknaden handlar flyttas VPOC. Detta sker hela tiden i olika time frames och nu har det hänt i den time frame jag brukar använda för att åskådliggöra case i marknaden för er läsare. Första bilden är från idag (skrivande stund kl 20.08) och andra bilden är från söndagsanalysen.

Så VPOC för perioden och konsolideringen sedan februari är nu högre än tidigare,  12440 istället för 12250. Detta går att tolka på olika sätt. Generellt sett brukar jag ha i åtanke att det finns två scenarion som är mest sannolika.

  1. Vpoc flyttas pga nytt accepterat pris/värde. Detta är en markering att marknaden accepterar pris högre, man tycker om att handla högre priser och är OK med det. Det brukar i så fall vara en markering att vi ska fortsätta högre efter konsolidering.
  2. Vpoc flyttas för att någon tankar på/lastar ur. Det vill säga det är en markering på trendvändning. Stora aktörer i marknaden gör affärer när marknaden låter dem, inte när de själva vill. Detta kan innebära att man väntat in en nivå där man kan få börja lasta ur sin size, för att sedan bränna av X kontrakt till ett sämre pris men man bryr sig inte för allt ska ur.

Detta är de två vanligaste scenarion jag brukar använda. Att ha detta i åtanke kan hjälpa dig förstå och hålla utkik efter hur du bör tolka marknadens rörelser i pris kopplat till volym och en pusselbit i hur du bör handla dina case.

Vi avslutar med en kort uppdatering kring eurusd som idag visade styrka. Nu lutar det åt ett breakout på uppsidan, och kommer handla det som en bulltrend tills motsatsen bevisas. Detta kan också sätta press på daxen så en rotation ner io dax är inte osannolikt. Men allt detta kan, som vanligt i marknaden, ändras på en minut om price action börjar tala emot oss. Det är viktigt att komma ihåg.

 

Avslutar med en video för att lägga på minnet hur en riktig flash crash kan se ut, för er som inte var med. Rätt njutigt och läskigt på samma gång. Det var allt för ikväll. Carpe diem.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *