Söndagsanalys

Välkommen till söndag, välkommen till söndagsanalysen. Det har varit rätt intensivt med handeln för min egen del på senaste och eftersom jag tjänar noll kronor på bloggandet har jag tagit en kortare bloggpaus. Men nu bjuder jag iaf på lite av mina tankar om marknaden. Först ut lite tider att hålla koll på som kan generera rörelser, veckans händelser:

Måndag: Retail sales USA kl 14.30

Tisdag:  ZEW 11.00.

Onsdag: GBP CPI 10.30, Crude inventories 16.30

Torsdag: Philly Fed 14:30

Fredag: De nada

Nu till själva graferna.

Daxen handlas på en intressant nivå där vi har lyckats acceptera priser högre och högre för att i fredags testa toppen av värde för konsolideringen sedan februari. Denna nivå avvisades kraftigt, vilket gav bra betalt.

Det är nu vi vill försöka förstå dynamiken bakom ett breakout och styrkan i volume profiling. Det vi letar efter är antingen styrkan att ta oss vidare ut ur värde och då är det rimligt att anta att vi ska upp och testa nivåer kring tidigare värde uppåt likt pilarna i bilden nedan. Alternativt ska vi ner och testa VPOC för  både nuvarande konsolidering men även från 2017. Där är en nivå där vi kan hitta tillräcklig styrka för nästa försök upp. Ett alternativ som jag inte ritade ut är att vi testar VPOC, testar VAH, och sen rakt ner för björnmarknad, men det hade blivit för mycket pilar. Nåväl. Allt kan hända.

Det enda vi kan göra är att hitta ett antal rimliga scenarion och baserat på det försöka tjäna så mycket som möjligt. Jag är ganska likgiltig i min conviction huruvida vi ska rakt upp eller rakt ner, men vill helst se att vi fortsätter upp nu. Detta hade krävt att vi penetrerar VAH på 12535 och fortsätter starkt. Då är det riktigt riktigt dåligt att börja korta, och helst vill man hitta en core lång att hålla hela vägen upp till 12850>13038.

Dock ska vi ha klart för oss att det finns en annan marknad som kommer spela in i hur daxen rör sig och den marknaden befinner sig just nu i ett mycket intressant läge. Låt oss titta på bluffeurusd.

Eurusd, den stora bluffen, stängde i mittens mitt ur ett volume profilingperspektiv. Dock med en tydligt lägre topp än tidigare. Nu kan vi ta vägen precis vart som helst. Utfallet är helt binärt men jag tror att den nivå av VAL och VAH som bryts närmast kommer avgöra vart vi ska. Om eurusd dör kan det trigga en bra uppgång i daxen.

Även om jag brukar framhäva min bäsiga inställning till eurusd så ska man förstå att den inte är närvarande i själva handeln. Man kan avsky eller älska ett värdepapper men när det handlas kan allt gå upp eller ner hur mycket som helst. Så Euron kan fortfarande ”ralla satan” (även om det såklart är en bluffvaluta).

Fokus på måndag blir att leta efter dominanta aktörer, path of least resistance och price action som bekräftar någon typ av rörelse åt något håll och försöka bygga en position man kan hålla som core. På tisdagen släpps ZEW som brukar ha bra impact på eurusd. Valutaparet tenderar att trenda inför och blåsa stoppar under/efter släppet. Tror det kan vara en idé att försöka trendhandla inför och släppa i tid till släppet. Därefter utvärdera vad som är sannolikt som breakout.

Och slutligen vill man då försöka ta med sig om daxen och eurusd handlas synkat eller osynkat. Detta kan också vara en ledtråd som hjälper oss lista ut vilken riktning vi har bäst RR att handla i. Det var det för söndagens analys. Njut nu av en bra söndagsmiddag, det tänker jag göra. Carpe diem.

 

Bifogar en video med en riktig praktdåre. Om ni ser minsta likhet i er själva med honom bör ni ge era pengar till mig eller någon välgörenhetsorganisation för marknaden kommer ta allt ifrån er.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *