Söndagsanalys – bära eller brista

Nu kom den, uppgången i index och selloffen i den stora bluffen EURUSD. Helt enligt plan. VPOC för året har börjat flyttas ner till att bli i linje med VPOC för hela 2017. Detta hade varit en rimlig och sannolik nivå för att göra en botten. Det får på något sätt vara huvudscenariot kommande vecka, men med reservation för att vi säkert ska ner och testa 11733 för någon slags omvänd huvud skuldra-formation, eller falskt brott ner osv.

Alternativ två är ond bråd död. Då rör det sig om gapclose för det jag kallar ”Trump-gapet”. Det vill säga hoppet marknaden gjorde i samband med att man förstod att Donald Trump är den bästa president USA någonsin haft och nu kommer världsekonomin ta fart med USA som ledtåg. Om det ska spela ut kommer det bli ner till 10713 där vi har någon slags större naken VPOC longer time frame.

 

Gällande EURUSD så är vi också vid ett vägskäl. Köparna tog ändå tag rätt bra i fredags efter europeiska stängningen, vilket betyder verkligen ingenting. Som det ser ut nu är det ju en ganska dålig zon att börja korta men man ska nog vara vaksam på om det bryter ner, då har vi betydligt mycket mer nedsida kvar. Med dålig menar jag att vi är i botten av ett värdeområde, därmed kan vi vänta choppy handel och svåra entrynivåer samt svåra exits. Blankare från högre nivåer blir mindre känsliga i sin exekvering när de ska stänga sina korta osv osv. Aktörer tenderar att ge högre andel zero fucks vid desa nivåer.

Alternativt har vi en rotation upp till att vänta, vilket dock är mindre sannolikt pga att värdeområdet är ”moget” med ett flertal rotationer upp och ner inom värde och ett breakout av något slag är högst sannolikt, om än bara ett litet. Så huvudscenario ner men även möjlighet till uppgång. Friskrivning a la finanas, men det man måste förstå är att det handlar inte om att ha rätt det handlar om att handla rätt. Två väldigt olika saker. Det ena blir man cool på twitter för odet andra blir man rik på. Bara att välja. Det var en kort sammanfattning av söndagsanalysen.

Bitcoin är dött tills det börjar leva igen. Återkommer med grafer när det finns en historia att berätta där. Snart är det måndag och då får vi åter igen göra tjeen tillsammans. Ser fram emot att möta er i orderdjupet. Puss och kram och carpe diem.

 

 

En reaktion på “Söndagsanalys – bära eller brista”

  1. Hur hög är sannolikheten att naked VPOC blir återtestad? Är det typ 100% som med gap eller finns det nån skillnad?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *