Timing

Igår la jag upp en graf över kort Eurusd. Det caset spelade inte ut igår däremot spelade det ut idag. Det jag vill förmedla är vikten av timing. Man kan ha rätt men har du inte rätt timing blir det ingen intjäning.

Detta är ju lätt att säga men svårare att genomföra i praktiken. Har man alltid rätt är det ju inget problem men har man inte alltid det (som jag) så måste man ta ställning till några olika frågor bland annat när har jag bevisligen fel? Hur minimerar man skadeeffekterna av att ha fel? Och något mer diffust men ändå viktigt Vad gör jag när jag precis beslutat att jag haft fel men sen verkar få rätt? Den sistnämnda är en riktigt rälig mind fuck. Och det händer hela tiden.

Ett enkelt sätt att definiera när man har fel är att fördefiniera en viss nivå när caset inte är in play längre. Ska man göra det lite mer avancerat kan man addera ett villkor som är att price action ska bete sig på ett visst sätt runt den nivån för att motbevisa dig. Det är så jag brukar göra, då att enbart välja en nivå kan vara trubbigt och destruktivt. Nackdelen är att det blir dyrare om man har fel. Det är någon blandning av att ha stake och att strutsa. Bra och dåligt.

Vad gäller den psykologiska aspekten av att få rätt direkt efter man bestämt att man har fel är det ju något som för mig går över i en balansgång av två sorters kapital. Dels får man avgöra hur mycket man torskat befintligt i att ha fel, går det att motivera en risk för fortsatt förlust i relation till rewarden och det du redan förlorat. Därtill får du räkna in risken för att sabba ditt mentala kapital. Har du fel igen när du gått emot dina principer är det en dyr stopp att ta mentalt för de flesta. Självföraktet är sällan långt borta. Så frågan är om det kommer vara värt det?

Och det är svaren på frågorna ovan som avgör om du kommer lyckas i dagar som dessa. Så enkelt är det. Trött efter en intensiv dag tar ut nu och signar ut. Carpe diem på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *