I väntan på nästa lusthus – Ett gästinlägg av Vahastu

Idag har vi äran att publicera ett inlägg från ett av twitters största börsvetare, filosofer, livsnjutare, facit, svärmorsdröm, rockstjärna, legend, filantrop, bulltrendsentusiast, hjärtekrossare, investerare, citatmaskin och force of nature. Hatad av många älskad av fler, ensam på toppen men alltid har rätt. Jag ger er ett gästinlägg av Vahastu

 

I väntan på nästa lusthus

Som de flesta vet handlar inte stora Vahastu i beartrend. Vahastu kortar inte marknaden heller trots att han vet exakt när nergången börjar och när den slutar. Vahastu har haft sån regel sen svarta tisdagen. Vahastu låg all-in kort mellan 24 oktober till slutet av November 1929. Epoken därefter kallas för The Great Depression. Som varade för 12 år. Många har försökt att hitta anledningarna till både crashen och depressionen men ingen vettig förklaring har inte kommit. Men Vahastu vet att alla saknade hans kunskap om börsen och därför var tidseran så mörk.

Sen dess har Vahastu inte legat kort av moraliska anledningar. Det känns som att man går över lik när man går kort. Man ska ha moral när man handlar på börsen. Min estniska kollega Kavastu t.ex. köper inte porr och knarkaktier då dessa är tydligen olagliga. Sprit, olja, tobak, läkemedel är okej då dessa har aldrig skadat någon.

Graf: med rött markerat Vahastus kortposition med 15X hävstång

Efter 1929 crashen skapade Vahastu VSI- Vahastu Super Indikator. Sen dess har han haft perfekta exits ur BULLMARKNAD och entrys efter bearmarknaden har motbevisats.

Graf: Vahastus positioner på DJIA 1900-2005. Grön- köp. Röd- Sälj

Så vad gör Vahastus när VSI väl visar att det är dags för beartrend? Vahastu har ju oerhört många intressen och kan beräknas som världens mest intressanta man. Karaoke, diskodans, kiiking, åka kryssning till Estland osv. Det viktigaste i Beartrend är dock att ha ett projekt som håller en borta från TEXT-TV och köpknappen.

Vahastu har sedan 1929 crashen byggt lusthus och kolchos i Estland. Många tradörer (såsom Mikael Sprezzaturinski Masing, Herr Roslund och Hajveckan) förespråkar att man ska gå till gymmet för att hålla sig i form och hjärnan skarp. Vahastu håller inte med. En riktig investerare använder sin muskulatur för riktigt jobb på byggarbetsplatsen. Bara då kan man vara redo för kommande BULLTREND. Stark som en tjur, smart som Vahastu.

Bild: Vahastu hämtar materjal från skogen för bygget av första lusthuset I Tallinn. Ensamt på toppen.

Bild: Slutresultatet av Vahastus första lusthusbygge.

Så när blir det dags för nästa beatrend projekt? Svårt att säga, det vet man oftast lite i efterhand, men man kan vara säker på att Vahastu kommer vara helt likvid när VSI säger att det är dags att sadla om till beartrend och köpa timmer. Fram till dess kan vi förvänta oss av BULLTREND tills motsatsen bevisas. MVH

Video: Vahastus första aktiekurs i Estland 1988

2 reaktioner på ”I väntan på nästa lusthus – Ett gästinlägg av Vahastu”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *