Finananas och timeframe

Låt mig delge en lärdom från mina år i finananasmarknaden. Jag har gjort det förr men jag gör det igen. Marknaden roterar. I det korta perspektivet och i det långa. Det är egentligen en av få saker vi kan hålla för relativt sant. Detta innebär att man kan göra vinster både genom att långa och korta om man bara förstår timeframes och rotationer. Du har för det mesta en fördel när du arbetar med trenden. Det går dock att göra bra affärer på andra hållet också, även om det är lite svårare.

Hemligheten bakom att lyckas med det stavas att hämta vinst. Det är en av de svåraste delarna för min egen del då jag helst handlar med någon slags större vision bakom varje affär. Av den anledningen är det viktigt för mig att påminna mig själv om att jag ska hämta min vinst vid definierade tillfällen. Hur stora är rotationerna generellt sett för närvarande? Om man använder tex renkobars eller zigzag-indikatorer blir detta lättare att få en överblick över. Är man riktigt smart kan man räkna ut det i excel.

Oavsett hur man gör det så rekommenderar jag dig att ha det i åtanke nästa gång du handlar. För det är viktigt. Handlar du i en kort timeframe eller lång timeframe så kommer det ändå vara avgörande i din kamp mot blankarmaffian, anon och illuminati som alla ständigt försöker ta dina pengar.

Vidare skriver jag detta som en tankeställare för alla som nu börjar bli totalbäsade till marknaden efter en dag med kraftigare selloff. Det kan vara så att vi står inför en rotation upp. Det kan vara värt att ta in som ett möjligt scenario iaf, även om man såklart inte ska handla på det utan bekräftelse.

Roligare än så blev det inte ikväll. Carpe diem!

Bjuder också på lite high level martial arts, något som ligger mig varmt om hjärtat.

LEGIT AS FUCK

A post shared by Joe Rogan (@joerogan) on

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *