Söndagsanalys: Inget har hänt

En vecka har gått och marknaden har gått upp och ner men om man ska vara ”krass” så har ingenting hänt. Vi är kvar i en konsolidering i både index och FX. Sannolikheten att konsolideringen ska fortsätta nästa vecka är ganska liten.  Det man kan konstatera utifrån veckans och senaste två månadernas volymdistribution är att merparten av handeln sker i övre delen av rangen, vilket brukar vara ett tecken på att marknaden vill upp.

Ska man unna sig att utveckla den tanken lite och testa den så får man tillägga att detta är hur dynamiken sett ut i bullmarknad. Släpper man in i tanken att vi inte längre är i bullmarknad så kommer följande kunna spela ut: marknaden distribuerar volym i toppskiktet av rangen där köparna blir klara och pris aggressivt handlas ner till lägre värden där nästa dippköparklubb håller distriktsmöte. Det vill säga att detta är en ”oänldig utbudszon” där de mest motiverade aktörerna anser värde befinna sig på lägre nivåer. Rimligtvis är deras nivå 11600 ge och ta hundra punkter. Men mitt huvudscenario är fortfarande att vi testar upp mot 13030, men det kräver att vi bryter igenom ett ganska kraftigt motstånd kring 12450 som är vpoc för ett helt år tillbaka.

En liten sidenote som kan vara värt att notera även om man inte ska dra för mycket slutsatser på det: Det har hänt något med hur vi distribuerar volym. Från en ganska bottom heavy distribution till att koncentrationen av volymen går på övre delen av intradagsprofilen. Kan tolkas som ett tecken på acceptans av högre priser och att vi gör oss redo för en rotation upp. Kanske.

Om det ska gå upp nu hade jag helst sett en gap and go imorgon och trend upp. Då visar vi att vi är helt klara. Alternativt öppna gap ner sen motiverade köpare hela dagen. När man är klar så är man klar och det ska synas i prisdynamiken under kommande vecka. Förhoppningsvis.

Även EURUSD konsoliderar i sitt befintliga värdeområde. Känns meningslöst att spekulera var det kommer bryta. Att korta vid omslag över värde är förenklat en strategi att sikta in sig på. Ska man göra det mindre förenklat så är det också avgörande hur momentum ser ut när vi hamnar över värde. Är man bekant med valutamarknaden så vet man att det kan trenda hundra gånger längre och starkare än vad du kan föreställa dig ursprungligen. Så det gäller att hitta ett genuint omslag ovanför värde. Det skulle kunna vara det som hände redan i förra veckan att vi toppade ur. Men vi tar inget för givet. Men euron är en bluff. Och ska till noll. Men kanske inte än.

Slutligen kan vi ta en snabb titt på bluffcoingrafen som jag egentligen tänkte lägga upp i fredags. Det vi ser är ett tydligt avvisande ner runt VPOC. Det vi också ser är att det har gått stor volym på nivån 8200. Det måste inte betyda något men jag undrar om inte fortsättningen härifrån kommer bli avgörande för hur bitcoin handlas framöver. Dvs håller vi detta som botten tror jag vi kan se en större rotation upp, håller vi det som en topp så kan vi se trend ner. Jättespännande.

Det var det för denna söndagsanalysen. Strålande fint väder i Stockholm som jag nu planerar att carpa.

Dagens klipp är Ted Borg – Egyptolog från Varan-tv. När ni på denna bloggen läser ord som ”kanske”, ”ingenting är säkert” eller ”förmodligen” så är det menat att ni ska höra hans röst i era huvuden.

Må väl mina kära internetkompisar och carpe diem!

4 reaktioner på ”Söndagsanalys: Inget har hänt”

  1. Uppskattar dina söndagsanlayser, utgör ett bra komplement till min egen. Jag skulle gärna se ett inlägg där du förklarar lite kring hur du läser graferna i IRT och hur man ska tolka datan, jag själv är van vid infront där dessa mer avancerade v/p verktyg inte finns. Tror man skulle kunna få ut mer från dina inlägg som läsare på det sättet.

  2. Uppskattar den här bloggen otroligt mycket. Jag använder mig av Infront och som Simon säger så finns det inte något avancerat v/p program. Vad använder du för något och vad kostar det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *