Konsten att dyka upp

Vissa dagar är marknaden det tråkigaste som finns. Idag hände inte mycket. Men för att göra vinster i aktiemarknaden krävs att man har förståelse för alla typer av dagar som kan komma. Det är mer sannolikt att vi ser en konsolideringsdag än en trenddag. För att långsiktigt vara en framgångsrik tradör vill man antingen veta vilka dagar man inte ska vara framför skärmarna eller bäst av allt kunna vara framför skärmarna men kunna kontrollera sig. Kunna sitta på händerna, som vissa kallar det. Det är trots allt det trading handlar om i många lägen. Att sitta och titta på tills just din edge uppenbarar sig. Personligen har jag svårt för att inte handla när marknaden är öppen och jag är framför skärmarna men det är något jag jobbar aktivt med att bli bättre på. Det är lite som att kunna ha godis hemma utan att äta upp det. Man måste låta sina större mål dominera dina impulser och lättja. En övning man kan göra är att gå igenom sina trades under en dag och sortera dem i vilka som är genuin edge-trading och vad som är okynnestrading. Därefter kan du börja bygga en mental väktare som steppar in när du börjar misstänka att du sitter och okynnestradar. Därmed kan du långsiktigt skala bort många av dina förlustaffärer. Personligen tror jag många traders som kämpar med sin lönsamhet hade kunnat gå från break even till god lönsamhet enbart genom att utveckla sin mentala väktare i den aspekten. Lätt som en plätt. I teorin. He he. Detta är en av nycklarna i konsten att kunna dyka upp i marknaden varje dag ut.

Nåväl, nu är det dags för en middag på stan och lite rött vin. Man ska alltid fånga dagen. Kom ihåg det! Förhoppningsvis får man chansen att skrika på några rookietraders som tror de vet något om memes.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *