Dunka huvudet i väggen

Idag var en sådan där dag där man har lätt för att göra omvänd tjeen. Kanske bara är min handelsstil som inte passar in i dagens rörelser men kändes som att stånga huvudet i en vägg varje trade man tar. Kommer du undan med lite vinst kan du ge dig på att du får ge tillbaka den i nästa affär. Och ju mer du försöker desto sämre går det. Så är det helt enkelt vissa dagar. Då är nyckeln att veta hur man ska hantera det.

Själv passade jag på att gå till gymmet och köra lite marklyft. Det finns inget bättre sätt att lätta på trycket än att träna. Vissa gillar att lyfta tungt andra kör löpning, men gemensamt för många av mina framgångsrika vänner som är traders är att alla värderar träning. Personligen går det i perioder vad jag föredrar men jag älskar både vikter och löpning. Vikter blir för mig som djup meditation om det görs rätt. När du har 90%RM på axlarna och befinner dig i bottenläge i ett knäböj så finns inte utrymme mentalt för någon tanke bortsett från att få upp stången. Dina tankar på att daxen ”går ner för mycket och borde gå upp” försvinner med svettdropparna i pannan. När man gjort det och kommer tillbaka till skärmarna tenderar man att ha tappat sina biases och egot brukar stillat sig.

På samma sätt är löpningen som balsam för en orolig själ. Det finns såklart massa forskning på att löpning är bra för din mentala hälsa. Det vet man ju om men det krävdes övertalning från en våra bästa traders @orderboken som nu är den som fått mig att börja löpträna igen för första gången på flera år. Jag tycker att min vän och kollega @boartrader sammanfattar det hela ganska väl i punkt 3 på sitt blogginlägg om sin morgonrutin som jag tycker alla borde läsa i sin helhet. Om man nu tvivlar på varför man ska löpträna.

Nåväl. Vi låtsas att du handlar marknaden och inget går din väg. Du är totalt frustrerad. Det är här man måste förstå att man har en skyldighet att optimera sitt eget state i första hand. Ingen intjäning kommer från ett dåligt state. Dessutom har du, vilket många kanske är vana vid, inte en chef som sitter och stirrar på dig och ser till du är bänkad framför dina skärmar oavsett om du gör bra ifrån dig eller inte. Som trader har du ett ansvar att göra det som ger bäst resultat för dig själv. I marknaden är det alltid skarpt läge. Antingen tjänar du eller förlorar pengar. Därför måste du vara fokuserad på vad som är optimalt för stunden. Detta innebär ibland att sitta framför skärmarna 15h straight, men det kan också innebära att gå från skärmarna och stanna borta en stund. Det jag gjorde idag var som sagt att lämna skärmarna och träna istället. Detta följdes av att jag kom tillbaka med nytt tålamod och lyckades vända en riktigt seg dag till en ganska bra plusdag. För att följa händelseförloppet kan ni kika på min instagramstory.

Dagens första läxa är alltså att våga göra det som är bäst. Ibland är det att jobba mindre. Som trader är ditt psykologiska kapital lika viktigt att förvalta som ditt kapital i kronor. Dagens andra läxa är att följa mig på instagram där jag heter @lifeofsharkweek 

Det var allt för idag. Klart slut och carpe diem.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *