Den hemliga indikatorn som gör dig till miljonär

Det finns en uråldrig helig gral som avslöjar var börsen är på väg. Det är få som känner till den och de som vet tenderar att hålla hemligheten för sig själv. Men idag kommer jag avslöja för er en indikator som aldrig slagit fel men som kanske är på väg att gå förlorad för evigt. Därför vill jag ha er hjälp att komplettera den.

Okej så här kommer den. Indikatorn som gör slarvsylta av Kavastus HSI. The Hemline Index. Eller översatt till Svenska ”Kjolfålls-index”. Det vill säga kanten på kjolen. Hur långa/korta kjolar är för närvarande fashionabla? Indexet skapades av Ira Cobleigh som bland annat skrivit titlar som ”How Wall Street Doubles My Money Every Three Years: The No-Nonsense Guide to Steady Stock Market Profits” och How to get rich buying stocks” . Två titlar som säkert agerade klickbait hos glada 60-talets bokhandlare. Nåväl. Det Ira gjorde var att kartlägga börsens utveckling från 1917 till 1967. Därefter kopplade han värderingarna till vilken längd på kjolen som var moderiktig för varje år. Det han kom fram till var sin nya Wall Street-slogan ”Don’t sell until you see the heights of their thighs”. Nedan ser ni en infographic som beskriver sambandet närmare. Uppenbart en historiskt vattentät indikator över börsen. 

Okej så nu när vi vet detta blev jag tvungen att undersöka hur framtiden ser ut för börsen. Jag djupdök i bilder från Fashion week i Milano och London. Det är en oroväckande utveckling vi ser. Milano skickar signaler för fortsatt stark marknad men med vissa oroligheter. Däremot London, finansmarknadens Mecka visar tydliga säljsignaler. Men då måste vi också ha i Brexit i åtanke, kanske är det detta event som nu prisas in i Londonbornas klänningsmode. Allt pekar på att Londonbörsen har en tuff tid framför sig.

För att veta var Stockholmsbörsen är på väg besökte jag faktiskt Fashion Week i Stockholm och bilden jag tog på samtliga modeller finns här nedan. Ni får själva avgöra vad det är som väntar svenska aktier.

 

Slutligen en tanke. Vad kommer hända med denna heliga gral nu när finansbranschen blir mer jämnställd? När kvinnor blir en lika stor del av Wall Street som männen varit när denna indikator skapades. Kommer man behöva väga in hur snäva mansjeansen är i grenen? Hur tighta t-shirts män bär? Eller blir det assecoarer, kanske hur snabba brillor som man vågar bära upp? I så fall vet jag en stark köpsignal som vi alla älskar som kan leda oss in i en ny parabolisk bullmarknad. Och vad händer i trenden med en samhällsmässig omfamning av HBTQ? Vilken påverkan får det? Och slutligen nu när robotarna gör inträde på börsen i massiv skala. Kommer vi behöva hålla koll på vilken design kretskorten har? Det är många frågetecken kring detta annars så vattentäta sätt att förutspå marknaden.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *