Caca Panini

Vi befinner oss just nu i ett gäng riktiga skräpzoner. Marknaden är en enda stor Caca panini som många fondförvaltare skulle säga. Men sådana har vi ju satt tänderna i förr, så varför inte göra det ytterligare en gång.

Vi börjar med tysken, där har vi ett case sedan gammalt som spelar ut helt enligt plan. Tänkte bara gå igenom lite pusselbitar som jag tror att jag inte nämnt tidigare. Titta på volymområdet till vänster i den stora profilen. Jämför den massiva volymen med hur vi i pris behandlat just den nivån som tidigare varit accepterat värde. Nu studsar vi rakt upp helt utan att volym skiftar på de nivåerna. Detta upplever jag som en tydlig signal att värde finns högre upp. Vidare har vi nu accepterat pris högre och högre regelbundet och stänger nu i toppen av värdeområdet. Detta kan såklart vara en total luring men om jag får gissa öppnar vi gap upp för att bränna lite shorts för att sedan stänga gapet, konsolidera och fortsätta upp. Alternativt får vi en gap and go dvs öppnar gap upp sen bränner vi av rakt upp mot vårt mål på 13030. Det hade varit något det. Men rätt meningslöst att spekulera i utan vi låter marknaden visa oss vad som är på gång imorgon bitti. Eftersom vi befinner oss på en rätt svår nivå är det dumt att tro för mycket. Vi kan lika gärna behöva stämma av med vpoc och hitta stöd där runt 12450. Allt kan verkligen hända och det är en riktigt lurig nivå vi stängde på, det ska man hålla i minnet. Sammanfattningsvis: huvudcaset är positivt, bullmarknaden är intakt, många avunsjuka, ensamt på toppen, mvh och så vidare.

EURUSD har handlats ner helt enligt plan. Nu befinner vi oss även där på en sjukt lurig nivå. Vi har fått en rörelse med oss och befinner oss i en potentiell slutzon. Har litat lite pilar på potentiella scenarion. Lite rörigt men ni fattar nog. Antingen avvisar vi lowsen här vid nivåer där många tidigare sett marknaden som värde och i så fall ska det agera som ”rea-zon” där köparna kommer in kraftigt. Annars befinner vi oss sannolikt för högt och ska rotera ner. Ytterligare en bit ner har vi ett lågvolymsområde som kommer att antingen agera rea-zon 2.0 där den riktiga dippköparklubben vaknar till liv men det är också möjlgt att det är tarmsköljningszonen som får oss ner till longer time frame Value Area High på 1.2050. Det är en rimlig nivå att stämma av oavsett om man är bull eller bear långsiktigt till bluffvalutan euro.

Vad gäller e-tulpanen/bluffcoin/bitcoin så får jag tuta i min egen trumpet och lyfta att man callade toppen väldigt snyggt härom veckan här på bloggen. Nu har vi fått en rörelse ner och befinner oss i ett vägskäl. Ska vi testa ner i det som ansågs som värde tidigare, dvs runt 8600 eller ska vi hitta köpare redan här och börja rotera upp? Hittar vi köpare nu kan det faktiskt vara början på en riktig bulltrend, men då måste vi ta oss förbi 13181 som är VAH. Där bör säljare visa sig om beartrenden ska vara intakt. Spännande att hålla koll på under veckan minst sagt.

 

Det var en rätt komprimerad och enkel söndagsanalys. Hoppas ni har någon nytta av den. Dela gärna med er av er egen tro för marknaderna i kommentarsfältet och glöm inte heller att alltid fånga dagen.

Som ett alternativ till ovan case kan man vara permabear och tro att samtliga världsmarknader ska vaskas likt videon nedan. Lång men det kan man unna sig en söndagkväll.

5 reaktioner på ”Caca Panini”

 1. Chef du är Shark, ruggigt givande analyser med Volume Profil! Vad är det för program du använder för att få fram chartsen med VPOC för flera tidsangivelser?

 2. Angående bitcoin har trendlines i min mening historiskt sätt haft stor betydelse och därför tror jag att close över trendlinen är viktigare för bitcoins riktning nästkommande månaderna än hur den tacklar volymområdet runt 13,2k första gången den kommer upp dit igen. Obs! råd från en tomte obs!
  https://www.tradingview.com/x/cI9B4xRs/

  Stort tack för att du och andra delar med er här. Oavsätt vad inläggen handlar om är det alltid intressant att läsa om vad duktiga traders/investerare suttit och grubblat på.

  Jag såg att du undrat lite om vilka dina läsare är så jag tänkte dela med mig av vem/vart jag är någonstans i min trading.

  Jag är 30-något och livnärt mig på onlinepoker i +10 år och en del sportbetting.
  Onlinepoker har varit en usel branch sen 2012 och blivit sämre för varje år så förra året bestämde jag mig för att göra en satsning på trading, ”Hur svårt kan det va?!”.

  Fastforward 10 månader så har jag spenderat tusentals timmar på att studera TA (är rätt trög) och betalat för diverse kurser för att långsamt komma fram till att ingenting fungerar om jag inte gjort min egen research och fört statistik och notes över vad jag sysslat med –
  precis som med poker och sportbetting. Vet inte varför det tog så lång tid att koppla att metodiken för att hitta edge i en snarlik branch är densamma.

  Jag är fortfarande back på min daytrading vilket främst är svenska aktier, en del index och crypto men jag jobbar på’t 😉

  Mvh OldTreeMan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *