På västfronten intet nytt

Hade för avsikt att summera veckan med någon slags tillbakablick på marknaden. Dessvärre så är vi i en konsolidering i index och eurusd har i princip gått rakt ner vilket är enligt plan. Men inte så mycket kul att prata om där. Summeringsmässigt är jag fortfarande bullish index bearish eurusd.

Det jag vill dedikera detta inlägget till är att lära känna er läsare. Vilka är ni? Jag tror mig känna min följarskara på twitter väl. Nu när jag skaffat instagram märker jag att det till min stora förvåning är 50/50 kvinnor och män som tittar på min story. Detta är väldigt glädjande men visar också att jag inte har så bra koll på er som konsumerar mitt content som jag trodde.

Så det jag vill veta i kommentarsfältet är allt som är relevant för att jag ska göra bloggen bättre: Vilka är ni, var i livet är ni, hur handlar ni, hur vill ni handla, vad vill ni lära er, hur upplever ni nivån på inläggen än så länge?

Hade varit extremt tacksam om ni tog er tiden att kommentera svar på någon eller alla frågorna ovan.

Dessutom bör ni känna till att jag har satt igång en tävling där jag lottar ut en riktig haj-middag med bearnaisesås och oansvariga mängder alkohol till en slumpmässig följare varje gång jag ökar tusen följare på instagram. Närmaste nivå 2000 följare. Det borde inte vara så svårt att få upp till 10 000 på kort tid om ni hetsar era kompisar. På så sätt blir jag mer motiverad att lägga upp fler dank memes etc. Viktigt.

God bless och trevlig helg!

14 reaktioner på ”På västfronten intet nytt”

 1. Heter Jonathan, 25 år, student och tar examen till sommaren men har en dröm att kunna handla på heltid. Jag handlar aktier på förmiddagarna och pluggar efter lunch. Har fortfarande inte fått kläm på tapereading och orderflöde men skriver ned i ett dokument tankar och misstag om min handel. Skulle vilja handla mer index och valutor för att diversifiera mig. Jag vill lära mig orderflöde och volume profiling. Nivån på inläggen är bra, men skulle vilja ha mer fokus på grafer eller handel för att kunna lära mig mer om volume profile, orderflöde och vad som krävs för att kunna handla heltid.

 2. 19-åring som tog studenten i somras. Har väl ca. 3 års rookie-erfarenhet från handel under kortare tidsperspektiv och letar någorlunda febrilt efter min edge. Jobbar heltid vilket gör det svårt att sitta heltid framför skärmarna så ägnar mig mestadels åt swings nu.
  Bloggen har so far varit lärorikt men jag skulle inte ha något emot att se den vara mer avancerad, då det känns mer lärorikt.

 3. Student som drömmer om att en dag skjuta FX med samma size som MikaelB3. Har ganska mycket tid över till att sitta i marknaden men letar precis som tidigare kommentatör efter min edge, detta resulterar i att jag mestadels sitter utanför och bara kollar på vad som händer i marknaden. Skulle därav vara intressant att läsa om olika tradingstrategier; vad olika tradörer baserar sina tradingbeslut på osv.

 4. Hade gärna velat se att börshajjen blir ännu mer kvalitativ. Just nu är du en bra instruktör om hur man bör köra en bilen. Men hade velat se lite mer resonemang och djupdykningar i situationer som inte går att lära ut per se, utan behöver upplevas (erfarenhet). Exempelvis om psykologi, fallgropar, risk management, citera böcker och dra paralleller till din handel/liv. Låt storhajjens fantasi flöda. Men slå över spreaden åt de tradörer som kommit lite längre och inte behöver bli serverad en analys.
  MVH

 5. Ännu en student här, 2:a året ekonomikand. Swingat aktier ett tag men börjar dra mig mer åt index och valutor. Sitter atm och ”paper tradear” ca 4h per dag innan plugget för att försöka hitta min strategi, sitter och kommenterar varje poss jag tar och vad som eventuellt gick fel/rätt. Kopplat till strategiutveckling vore det intressant med lite tankar kring timing och stoploss. Jag själv kör ca 2-5%.

 6. Jag är en helt meningslös människa utan något liv. Sprängt kontot på IG så många gånger att man kan göra en Volumeprofiling graf på det.
  Så därför vill jag se mer volumeprofiling. 50 år gammal och funderar på varför jag försöker bli rik när jag ändå inte orkar göra av med pengarna. Önskar jag köpt EUR/USD när du sa att det var dags på 1,09200 eller ungefär där nånstans. Kommer väl om 6 månader säga att jag ”önskar jag sålt EUR/USD på 1.25000”

 7. Svingtradar index, valuta och lite större bolag. Fösöker lära mig diciplin och tålamod samt att hålla mig till min strategi. Följer dig för grym inspiration!

 8. 19 åring som handlar kortsiktigt på heltid mellan gymnasiestudier och universitet/högskola. Skulle gärna se lite mer konkret info på hur du tar trades och din metodik för att hitta bra setuper med god r/r. Lite mer hands on helt enkelt. Man kan alltid snappa upp något nytt och lägga till sin egen trading alt. få någon ny infallsvinkel. Annars keep up the good work. Följer med spänning!

 9. Skulle vilja att du berättar mer om riskhantering och att du förklarar skillnaden mellan market profile och volume profile, samt varför du föredrar VP där tid inte är en faktor.

 10. Man, 32 år. Fru och 1barn. Anställd med god inkomst. Varit på aktiemarknaden sen 2012. Haft mina aktietorgs/anoto/fpc- år och lärt mig mycket av dessa. Det jag har ut mest är kritiskt tänkande mer än aktierekar. Det är nämligen en annan sak som jag lärt mig. Aktierekar på internet funkar inte bra med mig. Uppskattar främst det lärande element om börsen samt den gästexpertis du tar in för att utbilda. Ex karlbaisse.
  tl:dr
  Är här för den utbildande aspekten.

 11. 28 år. Jobbar med ekonomi. Drömmen är att kunna tradea på heltid.
  Dock är det vissa saker som ställer till det. psykologin spökade senaste, arbetar på det.
  Men sen även hur man tar fram bra case. Och vad korrelerar med vad. Pch hur tog du dig dit där du är idag. Hur hanterar du motgångar. Kan alla bli heltidsstraders?

 12. 23-årig student. Utbildar mig till ingenjör, men är ekonom inombords. Började handla långsiktigt aktier, började swinga aktier, testat trade:a lite intradag index och aktier på senare tid. Önskar att kliva över i heltidshandel. Vill lära mig mer om att sätta upp olika case.

  Tycker nivån är bra (ang. dina inlägg), gillar när du går in i detalj på dina case:s och rullar mycket grafer. Gillar också variationen med gästinlägg som ger bra input med andra perspektiv och andra ämnen för omväxlingsskull.

  1. Sharweek blockade mig just på twitter för att jag dissade hans idol Ekka. Kul för honom. Jag skiter faktiskt i vilket. men det var inget grovt. Jag bara påtalade att jag var blockad av ekka och att jag tyckte det var korkat. så ni vet vem ni har att göra med. Visst mitt språkbruk var inte rent. Men fuck that jag är gammal nog. Jävla mesgeneration som blir kränkt för minsta motgång. Lycka till

   1. Du har det inte lätt. Men jag förtjänar helt enkelt inte alla dina positiva kommentarer och all glädje du skapar på twitter. Du får se det som att jag är den stora förloraren och du är vinnaren som slipper ödsla din tid på mig och Ekka.

    MVH

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *