Den elektroniska tulpanen

Bitcoin, bluffcoin, vittucoin, BETECEE, E-tulpanen osv. Kärt barn har många namn. Det kommer komma bra inlägg om Bitcoin, blockchain och kryptovalutor generellt i framtiden men idag nöjer vi oss med att titta lite på Bitcoin ur ett volume profiling-perspektiv. Dessvärre har jag bara data över terminen, så det är sedan den lanserades som jag kan visa upp.

På något sätt tror jag analysen kan fungera ändå. Vi har trendat ner, rekylerat/trendat upp och ser nu omslag runt VPOC för december till idag. Det är en väldigt okomplicerad setup att handla. Penetrerar vi denna nivå och fortsätter upp har vi väldigt bra risk reward i att ligga långa. Om den vänder nu, vilket är högst sannolikt, så kan vi säkert se en retrace ner ungefär 50% av rörelsen upp, vilket hade gett en fin omvänd huvud skuldra i det längre perspektivet. Så att korta nu och göra en omvänd HODL (googla om du inte vet vad det betyder) är nog inte en dum idé, och så får man vända lång och HODLA på riktigt om det vänder. ENKELT.

 

3 reaktioner på ”Den elektroniska tulpanen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *