Allt kan hända

Måndagen med ett stängt USA blev gap upp för att sedan sakta trenda ner resterande dagen. Det man kan konstatera är att det faktiskt finns lite range nu för tiden intradag. Det är skönt samtidigt som konsolideringen longer time frame fortfarande är ett faktum. Jag har försökt med mina rosa pilar visa vilka case jag letar efter just nu. Det handlar som vi tidigare konstaterat om att ha ett antal scenarion färdiga i huvudet för exekvering och därefter se vilket marknaden uppfyller.

Daxen:

Som jag tidigare påpekat vill jag innan nya highs ha ett test ner till 11700. Det är en bit ner men med säljtrycket som funnits den senaste tiden borde det vara möjligt för att skaka ut dippköparklubben och därefter hitta bränsle till högre nivåer. Men som vi också ska ha klart för oss kan köpare i vanlig ordning komma in och dra upp redan imorgon. En inte helt dum setup att leta efter skulle vara gap ner vid öppning och sedan trend upp resten av dagen, eller någon modifikation av den dynamiken ex sell off förmiddag som ersätts av motiverade köpare och drift of death upp när USA öppnar. Men som ni minns handlar vi pris och inte tid. Dynamiken vi letar efter är test av value area low runt 12204 för denna konsolidering sedan måndag 5 feb. Därefter vill vi se motiverade köpare och penetration av VPOC på 12415. Skulle vi se brott under dessa nivåer är 11700 definitivt up for grabs.

 

Det är alltså lång eller kort som gäller, vilket låter som att man inte har en aning. Och så är det ju. Marknaden gör vad den vill det är vårt jobb att hänga på med våra positioner och hitta en bra risk reward. Om man inte är i alla fall öppen för att jobba både lång och kort så får man oftast tacka för sig när det kommer till trading. Kanske. Vad vet jag.

 

Nåväl. Imorgon (tisdag) kommer ZEW-index från Tyskland. Det brukar framför allt kunna ge rörelser i EURUSD, men även i DAX. Kan skapa möjligheter till tjeen, men läs gärna inlägget om att handla släpp, då samma principer gäller. Generellt sett kan man se schyssta trender i framför allt FX inför siffrorna, volla vid själva publiceringen och därefter ny trend baserat på siffrorna. Således rimligt att ha i åtanke att om du har fått rätt inför kan det vara en bra idé att hämta din vinst.

För att titta lite på EURUSD:

Som jag skrev på twitter i fredags tror jag att spiken upp i eurusd var den man kunde korta. Därmed inte sagt att det inte går att korta igen. En möjlig utveckling kan vara en spik upp inför/efter ZEW imorgon som man kan fada. Optimalt för ett riktigt bearcase är såklart att vi inte orkar upp över VPOC 1.2460 ännu en gång. Då snackar vi potential till riktig sell off vilket stärker tron på ett bullcase i index. Men så lyxigt blir det sällan. Så avvaktande syn på eurusd tills vi får bekräftelse på att detta är en topp annars finns ju fortfarande en enorm rörelse på uppsidan som har potential att infrias.

Dagens video blir denna. Påminner om när allt man rör vid blir till guld i marknaden. Så vill man ha det varje dag. Kanske ska överväga att bli religös. Någon som testat om det fungerar?

 

4 reaktioner på ”Allt kan hända”

  1. Helt fantastisk blogg till att börja med, grymt intressant att läsa!
    Skulle vara kul om du t.ex. skulle kunna sammanfatta din handel efter idag. Om man tittar på andra grafen så ser det ju ut som att ditt toppscenario är att vi skall röra oss ner mot 12 200ish för att sedan ev. röra oss upp mot 12 400. Det hade varit kul med lite tankar om detta scenario, hur du ev. har handlat det idag (skalar in eller dylikt?) och när du anser idag att ett ev. annat scenario trillar in.

  2. Tack för en intressant och lärorik blogg! Jag undrar i fall att du vet om det någonstans finns charts där du gratis kan använda dig av Volume Profiling?

    MVH

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *