Långsiktiga möjligheter

Fick dessvärre inga grafer med mig hem från kontoret pga en spontanare till Nordnet Live tillsammans med tradörerna Handelsson och Lonewolf . På plats blev det lite mingel med bland annat Dennis på Infront, Anna Svahn på Feminvest samt Ekka Lundin som var där och spred kunskap och glädje etc etc.

På scen lyssnade vi bland annat på Nordic Capitals grundare Robert Andréen som pratade lite om entrys och exits. Vi lyssnade på Barbro Ehnbom som jag aldrig tidigare stött på men som gjorde ett väldigt härligt intryck, Sveriges första kvinna på Wallstreet på 70-talet. Därefter Christina Saliba och Camilla Läckberg som berättade om sin satsning Invest in Her. Ett bolag som investerar i kvinnliga entreprenörer och stöttar dem i deras resa.

Detta tema tror jag långsiktigt kan bli årtiondets om inte århundradets tema. Att ta rygg på vågen av kvinnor som tar för sig tror jag rent flödesmässigt kommer bli extremt lönsam. Lägg därtill på en global uppluckring av strukturer som låter kvinnor komma fram på marknader där tidigare män varit totalt dominanta i affärssammanhang. Detta kommer leda till en ny typ av kreativitet vad gäller tjänster och produkter och tillväxt på ett unikt sätt. Väldigt positivt för världsekonomin i stort och jag tror dessutom att det kommer komma en rad investmentbolag och fonder i storlek större som investerar efter just detta tema. Håll utkik efter det och kom ihåg var ni läste det först.

Förhoppningsvis hinner jag få upp ett grafbaserat inlägg imorgon där vi går igenom lite var vi står i främst index och bluffvalutan euro mot den allsmäktiga dollarn. Tills dess: Carpe diem och se till att maximera varje #sparadkrona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *