Att handla släpp

Blir ett kort inlägg idag om att handla datasläpp. Stora släpp innebär oftast stor volla. Det är såklart lockande att ta position inför och exponeras mot möjligheten att få 100 punkter på några sekunder. Samtidigt måste man förstå att de 100 punkterna kan hamna rakt upp i rektum, för att använda fackspråk. Dagens indexrörelse är ett bra exempel på det. Min plan var att index skulle sluta på plus. Däremot betyder inte det att man går all in index inför släpp. Det som hände var att man fick köpa dippen, vilket var ett av mina två toppscenarion. Såklart stängde jag för tidigt och kortade även bort delar av vinsten i jakten på stortjeen. Nåväl. Poängen är: låt marknaden visa vägen men jaga aldrig pris. Det är en mening med så mycket djupare betydelse än man förstår. Och det återkopplar till inlägget häromdagen som behandlade huruvida man ska titta på varje tick eller använda stort stoppavstånd. Det är vid stora släpp detta val dras till sin spets. Sannolikt kommer du behöva både vänta in marknaden, titta på tick för tick, hitta bekräftelse och dessutom använda större stoppar än normalt. Rörigt, svårt och oftast dyrt innan du får rörelsen med dig. Sammanfattat kan du ställa dig frågan om du ens ska handla släpp över huvud taget. Det man kan göra för att undersöka om det är något för dig är att du antingen avsätter ett visst belopp i kronor som du kan förlora, eller så kör du med demokonto. Sen testar du att handla 10-20 släpp och utvärderar utfallet. Är det en tillräcklig edge så fortsätt, om inte så kanske du ska avstå permanent. Historiskt har jag nog förlorat mer på att handla släpp än vad jag tjänat. Trots det lockar vollan såklart till nya försök. Man ska aldrig stoppa sig själv från att utvecklas men man ska inte heller vara blind för att något är ett svart hål i intjäningen. Hitta din statistik och gör vad den säger att du ska göra. Kommentera gärna hur dina utfall på att handla släpp ser ut. För många ser det nog ut lite som i nedan video.

 

3 reaktioner på ”Att handla släpp”

  1. riktig nybörjare men vad menas med släpp? att många reporter släppts?
    tack för grym blogg å rolig å inspirerande IG!

  2. Pingback: Allt kan hända

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *